Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

LNSO, Goran Gora, Agnese Egliņa aicina uz Edvardam Grīgam veltītu multimediālu koncertu

Ceturtdien, 17. februārī, plkst. 19.00 Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un stāstnieks Goran Gora aicina jauniešus un citus klasiskās mūzikas interesentus izbaudīt koncertu Simfoniskais hits ar Goran Gora. Grīga klavierkoncerts un Norvēģu dejas.

Šajā reizē stāsta galvenais varonis būs norvēģu komponists Edvards Grīgs. Soliste – pianiste Agnese Egliņa. Savukārt pie diriģenta pults - Kaspars Ādamsons. 

Koncertā skanēs Grīga populārais Klavierkoncerts, kur soliste būs spilgtā pianiste Agnese Egliņa un kura ievadtaktis pazīstamas ikvienam, savukārt pirms tā varēs dzirdēt Grīga Norvēģu dejas. Grīgs ir viens no zināmākajiem romantisma pārstāvjiem, īpaši atpazīstamas ir viņa komponētās melodijas Henrika Ibsena lugai Pērs Gints.

Koncerta vadītājs Goran Gora, būdams dziesminieks, sagatavojis klausītājiem pārsteigumu. Viņš, kā ierasts, vadīs koncertu un iepazīstinās klausītājus ar neparastiem faktiem par komponista dzīvi un laikmetu, sarunāsies ar solisti Agnesi Egliņu un vedīs klausītājus ceļā tuvāk mūzikas atslēgai.

Koncertcikla Simfoniskais hits ar Goran Gora jaunākajā laidienā skatītāji varēs ielūkoties mūzikas lappusēs, kas pasauli iepazīstināja ar Norvēģijas kultūras unikālajām vērtībām. Lai gan norvēģu komponists Edvards Grīgs prasmes mūzikā apguva Vācijā, viņa dzīves galvenais uzdevums bija nošurakstā ietērpt Norvēģijas nepieradināto dabu, neparastos mitoloģiskos tēlus un vienkāršo sadzīvi. Kopā ar 19. gadsimtam raksturīgo romantisko izteiksmi tas īstenojies vēl nedzirdētā, krāsainā mūzikas valodā un ģeniāliem skaņdarbiem, kas uz pasaules skatuvēm dzīvo arī šodien. Viņš ir 170 solodziesmu, vairāku simfonisko skaņdarbu, daudzu klavierminiatūru autors, rakstījis mūziku vairāk nekā teātra 20 izrādēm.

Jau astoto gadu pēc kārtas LNSO turpina jauniešiem un klasiskās mūzikas iesācējiem veltītu koncertciklu ar pievienoto izglītojošo vērtību – Simfoniskais hits ar Goran Gora. Tajā LNSO un stāstnieks Goran Gora klausītājus iepazīstina ar klasiskās mūzikas hitiem un to autoriem – pasaulslaveniem komponistiem. Skaņdarbus papildina stāstījums par pašu mākslinieku biogrāfiju un vizuāli pārsteigumi. Šosezon koncerta radošo komandu veido rakstnieks Jānis Joņevs, mākslinieks Krišs Salmanis, režisors Roberts Rubīns un LNSO galvenais redaktors Orests Silabriedis.

Koncerta soliste, pianiste Agnese Egliņa ieguvusi Lielo mūzikas balvu 2020 kategorijā Par izcilu sniegumu gada garumā, kā arī LMB 2010 kategorijā Par izcilu darbu ansamblī. Sadarbojoties ar mūziķiem dažādos kameransambļu sastāvos, Egliņa kļuvusi par vienu no pieprasītākajiem pianistiem Latvijā. Ar LNSO Agnesi jau gadiem saista cieša sadarbība. 

17. februāra koncerta virsvadību uzņemsies talantīgais diriģents Kaspars Ādamsons,  dziesmusvētku virsdiriģents, patlaban Latvijas Nacionālās operas diriģents, pirms tam LNOB kormeistars. No 2014. gada Kaspars vada Rīgas mūzikas skolu apvienoto simfonisko orķestri. LNO bijis galvenā diriģenta asistents iestudējumos Rienci. Triumfs un sakāve, Trīs tikšanās un Manona Lesko; diriģējis Putnu operu un operu Iemūrētie. Nominēts Lielajai mūzikas balvai 2014 kategorijā Gada jaunais mākslinieks un saņēmis publikas simpātijas balvu. 

Atbilstoši valstī noteiktajiem ierobežojumiem, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris piedāvā apmeklēt pasākumus zaļajā drošības režīmā. Bērniem līdz 11 gadu vecumam sertifikāts nav nepieciešams, taču pasākumu apmeklēt iespējams vienīgi kopā ar pavadoni, kurš var uzrādīt derīgu sertifikātu, kas apliecina vakcināciju vai pārslimošanu, kā arī personu apliecinošu dokumentu (ID vai pasi). Pasākuma apmeklētājiem, kas vecāki par 12 gadiem, nepieciešams uzrādīt derīgu sertifikātu, kas apliecina vakcināciju vai pārslimošanu, kā arī personu apliecinošu dokumentu. 

Koncertu varēs baudīt klātienē ceturtdien, 17. februārī, plkst. 19.00 Lielajā ģildē, un tas būs redzams tiešraidē arī kanālā TV4 un LNSO Youtube kanālā.

Biļetes iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja