Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šī gada Positivus pērles

Šogad Positivus festivāls ir parūpējies par īpašu mūziķu izlasi no visas pasaules. Tā kā festivāls atkal notiks divas dienas, mūzikas mīļotājiem būs iespēja steigt no vienas skatuves uz otru, lai redzētu visu, kas ieplānots. Ja festivālā patīk organiski plūst no vienas vietas uz citu, tad šie ir tikai daži no mūziķiem, kurus būtu vērts redzēt.

The 1975, britu poproka grupa, jau reiz uzstājās Positivus - 2014. gadā. Tolaik nesen bija izdots viņu debijas albums un tā bija viena no pasaulē aktuālākajām jaunajām grupām. Šo piecu gadu laikā The 1975 izdevusi vēl divus ļoti veiksmīgus albumus, bet šajā vasarā plāno izdot jau ceturto, un ar smagu darbu kļuvusi par vienu no pieprasītākajām grupām pasaulē gan kritiķu, gan klausītāju vidū. The 1975 koncerts ir tas, uz kuru jāiet, lai redzētu, kā mainījies mūziķu uzstāšanās stils, un lai dzīvē piedzīvotu pasaules līmeņa hedlainera koncertu.

 

Šī gada festivālā ir padomāts arī par smagākas mūzikas piekritējiem. Royal Blood uz galvenās skatuves pierādīs, ka roks ir dzīvs! Bens un Maiks, divi draugi no Braitonas, liek cilvēku pūļiem pasaulē aktuālākajos festivālos atdzīvoties un lēkāt līdzi viņu mūzikas skaņām jau no pirmās nots. Šī iemesla dēļ 2015. gadā viņi saņēma NME balvu par labāko uzstāšanos. Enerģijas lādiņš, ko var saņemt šo puišu koncertā, ir kas tāds, ko nevar laist garām.

 

Piektdienas vakarā ar house un deep house ritmu palīdzību par kārtīgu ballīti parūpēsies brāļu apvienība Disclosure ar DJ setu. Lai gan bija cilvēki, kuri bija vīlušies, uzzinot, ka Disclosure Positivus festivālā uzstāsies tieši ar DJ priekšnesumu nevis koncertu, domāju, ka šī uzstāšanās tāpat daudziem paliks atmiņā. Puiši izcili māk samiksēt savus lielākos hitus ar mūziku, kas viņus iedvesmo, un viņu mīļākajām dziesmām. Seta laikā noteikti būs dzirdami viņu lielākie hiti Latch, Magnets un White Noise (kuru "dzīvajā" bija iespēja redzēt arī 2014. gada festivālā AlunaGeorge izpildījumā).

 

Ja Disclosure parūpēsies par mūsdienīgu deju ballīti, tad elektroniskās mūzikas leģendas Underworld sestdienas vakarā ļaus atgriezties pagātnē un Salacgrīvas Zvejnieku parkā radīs īstu 90. gadu reivu. Viņu lielākais hits nenoliedzami ir Born Slippy (Nuxx), ko īpaši populāru padarīja filma Trainspotting, bet tā nebūt nav viņu vienīgā zināmā dziesma. Underworld spēj apvienot tehno, trance un alternatīvo elektroniku, radot 90. gadu skaņas un sajūtas, bet tajā pašā laikā izklausoties mūsdienīgi. 

 

Positivus festivāls vienmēr spējis uz Latviju atvest aktuālus un populārus indie mūzikas pārstāvjus. Manuprāt, šogad īpaši izceļas divas grupas, kuras noteikti būtu vērts redzēt. No Austrālijas uz Latviju pirmo reizi karjerā brauks grupa Cut Copy, kuras pirmsākumi meklējami pirms gandrīz 20 gadiem. Viņu zināmākā dziesma Lights & Music izdota 2008. gadā, savukārt grupas jaunākais albums Haiku from Zero izdots 2017. gadā. Šī pieredzējusī grupa joprojām spēj demonstrēt īsto indie mūzikas garu.

 

Jauno indie mūziku savukārt pārstāv grupa Superorganism, kuri kopīgi muzicē vien divus gadus, bet šo gadu laikā ir spējuši sevi pierādīt mūzikas pasaulē. Dziesmas Something for Your M.I.N.D un Everybody Wants to Be Famous ir bieži dzirdamas radio un dažādu filmu un seriālu skaņu celiņos. Grupas sastāvā ir astoņi mūziķi no visas pasaules, kurus varēsim dzirdēt Positivus festivālā sestdien. 

 

Starp visām pasaules līmeņa zvaigznēm uz Positivus skatuvēm kāps arī Latvijas populārie mūziķi, tādi kā ansis, Edavārdi, Viņa, grupa Sūdi, Makree Live un daudzi citi. Positivus ir festivāls, kuru noteikti nevar laist garām. 

Top komentāri

Negativus
N
Nu jau gadus 5us reāli mēsli ne pērles...
kā savulaik iezemiešiem
k
Pērļu vietā tiek uzbāzīgi piedāvātas stikla bumbiņas.
vai nu labu vai neko
v
Tā arī nesapratu, šis raksts ir parodija un ņirgāšanās par aizgājēju, vai rakstītāja Slava tiešām tā domā?...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja