Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Cinisms, spēles prieks, asinis

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Režisors Elmārs Seņkovs Liepājas teātrī iestudējis brāļu Grimmu pasakas. Grimmi ir otrā no režisora iecerētās triloģijas izrādēm Liepājas teātrī, un šis darbs turpina Šekspīrā iesāktos estētikas meklējumus – cinisms, spēles prieks un asinis. Kā dzīvot pasaulē, kurā notiek šausmas? Kā palikt krietnam, ja tev dara pāri? Nakts tumsu spēj salauzt dienas gaisma, bet kas lauzīs tumsu, ko radījis cilvēks? "Es daudz domāju par to, kā atjaunot sasistās lauskas," saka Elmārs Seņkovs. "Šobrīd ir divi ceļi teātrī – manifestēt vai apskatīties uz savu pasauli caur pārspīlētu un greizu spoguli. Vārdi sāk zaudēt savu nozīmi. Kā veidot pasauli? Vai no tā, kas bijis? Vai sākt pilnīgi no sākuma? Izrāde būs izaicinoša spēle ar Grimmu pasakām. Tāda demitoloģizācija. Absurda, jautra un žanriska spēle."

Grimmi
Liepājas teātrī 23., 24.IV plkst. 18, 13.V plkst. 19, 14., 28.V plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–18

***

23. aprīlī Rīgā uzstāsies igauņu grupas Ewert and the Two Dragons solists Everts Sundja. Publicitātes foto 

Koncerti. Kultūras telpā Hanzas perons turpinās koncertsērija Klavierstāsti, kas domāta ierobežotam klausītāju lokam. Šodien solokoncertu sniegs grupas Dzelzs vilks līderis Juris Kaukulis. Sestdien, 23. aprīlī, būs dzirdams Latvijā iecienītās igauņu apvienības Ewert and the Two Dragons solists Everts Sundja. Savukārt 26. aprīlī uzstāsies Zelma Jēgere jeb Viņa – šajā vakarā repu papildinās klaviermūzika. Zelmai pievienosies ģitārists Arturs Liede un pianists Edgars Cīrulis.

Klavierstāsti
Hanzas peronā 21., 23., 26.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–25

***

Skats no Rjusukes Hamaguči filmas Fortūnas un fantāzijas rats. Publicitātes foto 

Kino. Nedēļas nogalē uz Latvijas kinoekrāniem iznāks japāņu režisora, šogad Oskaru ieguvušās filmas Drive My Car autora Rjusukes Hamaguči drāma Fortūnas un fantāzijas rats, kas pērn saņēma Berlīnes kinofestivāla žūrijas balvu.

Filma
Fortūnas un fantāzijas rats/Wheel of Fortune and Fantasy
Latvijas kinoteātros no 22.IV

***

Klasika. Piektdien, 22. aprīlī, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars Liepājas simfoniskais orķestris diriģenta Andra Vecumnieka vadībā atskaņos Sezāra Franka simfoniju Re minorā un divus Volfganga Amadeja Mocarta darbus: operas Lučo Silla uvertīru un Sinfonia Concertante, kuru orķestris izpildīs kopā ar obojistu Mārtiņu Zālīti, klarnetistu Kārli Catlaku, fagotistu Arti Zēnu un mežradznieku Ingu Novicānu.

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 22.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Klasika. Festivālā Pētera Vaska mūzikas aprīlis Cēsīs piektdien, 22. aprīlī, pianists Reinis Zariņš spēlēs Pētera Vaska, Artura Maskata un Andreja Selicka jaundarbus un senākus opusus. Vakara otrajā daļā uzstāsies Ukrainas kamerorķestris Kijivas solisti, kas iepazīstinās ar ukraiņu komponistu mūziku. Festivāla noslēguma koncertā piektdien, 23. aprīlī, pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pults stāsies igauņu diriģente Kristīna Poska. Viņas vadībā igauņu vijolniece Trīna Rūbele interpretēs Pētera Vaska vijoļkoncertu Tālā gaisma. Programmā ir iekļauts arī viens no jaunākajiem igauņu skaņraža Erki Svena Tīra opusiem Phantasma un Ludviga van Bēthovena Ceturtā simfonija.

Koncerti
Koncertzālē Cēsis 22.IV plkst. 19, 23.IV plkst. 17
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Notikums. Ventspils koncertzāle Latvija turpina iepazīstināt klausītājus ar mūsdienu amerikāņu komponista Maikla Gordona daiļradi. Mākslinieka Rūdolfa Bekiča radītajā telpā Nabaga pasakas četros koncertos skanēs opuss Amplified elektrisko ģitāru kvartetam. To izpildīs īpaši šim notikumam veidotais Pastiprināts kvartets – lietuviešu mūziķi Prans Kentra, Aids Tamulevičs, Deimants Balis un Dominīks Norkūns.

Amplified
Ventspils koncertzālē Latvija 23.IV plkst. 18 un 20, 24.IV plkst. 15 un 17
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja