Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Mīlas šāviens

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus  

Vieta. Persona. Laikmets

Ar izstādi pilsētvidē – reklāmas stendos pieturvietās – sācies otrais starptautiskais festivāls Rīgas fotomēnesis 2016, kas līdz 16. jūnijam piedāvās desmit izstāžu un vairāk nekā 30 notikumu, kurus apvieno tēma Teritorijas, robežas un savienojumi. 6. maijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tiks atklāta izstāde Gleznas un skulptūras, ko veido triju paaudžu autoru – Eduarda Gaiķa, Valtera Jāņa Ezeriņa un Līgas Spundes – darbi. Viņu eksperimenti ar fotogrāfiju atklāj medija robežu meklējumus gadsimta griezumā. Fotomēneša galvenais notikums būs izstāde Teritorijas Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā (13.V–16. VI). Šajā ekspozīcijā septiņi mākslinieki no dažādām valstīm aktualizēs vietas, personas un laikmeta mijiedarbību autorfotogrāfijā.

Rīgas Fotomēnesis

Dažādās norises vietās līdz 16.VI

rigasfotomenesis.lv  

*** 

Iļģuciema velns

Jaunajā Rīgas teātrī tapis iestudējums Rīga. Urbānie mīti, kura autori ir rakstnieks Jānis Joņevs un režisors Mārcis Lācis. "To var saukt dažādi – modernā folklora, urbānās leģendas, spoku stāsti vai absolūtas muļķības. Tomēr skaidrs, ka Rīgai ir otra, tumšā, puse. Tramvajā brauc mironis, Iļģuciemā ir savs velns, zem Centrāltirgus lepni dzīvo milzu žurkas. Varat neticēt, bet tā tiešām ir," tiek pieteikts uzvedums, kurā piedalās Liena Šmukste, Ivars Krasts, Edgars Samītis un Reinis Boters.

Rīga. Urbānie mīti

JRT Mazajā zālē 9.–11.V, 20.–22.V, 7.VI plkst. 19

Biļetes pārdotas  

*** 

Guru

Rīgā notiks ikgadējais Borisa Grebenščikova un grupas Aquarium pavasara koncerts. Šajā turnejā BG ir ieviesis jaunu tradīciju – katrā pilsētā mūziķi izpilda dažas dziesmas kādā pazemes gājēju pārejā. Jācer, ka šāda improvizēta uzstāšanās notiks arī Rīgā.

BG

Rīgas Kongresu namā 10.V plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 28–70  

*** 

Mīlas šāviens

Dziedātāja Aija Vītoliņa programmā My Baby Shot Me Down iekļāvusi Nensijas Sinatras, The Beatles, Jefferson Airplane un Procol Harum dziesmu kaverversijas, kuras aranžējuši čellists Kārlis Auzāns, ģitārists Mārcis Auziņš, sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds un taustiņinstrumentālists Kristaps Vanadziņš. Viņi pievienosies Aijai uz skatuves. Tiks pirmatskaņotas arī oriģināldziesmas.

Aija Vītoliņa

Mūzikas namā Daile 6.V plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

*** 

Pretošanās gars

Dailes teātra Mākslas telpā Brīvības 75 notiks XII Baltijas triennāles izstāde, kuru organizē Viļņas Laikmetīgās mākslas centrs (CAC) un Laikmetīgās mākslas centrs kim?. Šī ekspozīcija, kuru veidojusi kuratore Virginija Januškevičūte, pērn bija skatāma Viļņā. Izstādes devīze – "Tas, kas šodien ir mākslas darbs, rīt var būt pilnīgi kaut kas cits". Baltijas triennāle tika dibināta 1979. gadā kā Lietuvas un vēlāk visas Baltijas mākslinieku izstāde, kurā paust pretošanās un neapmierinātības garu. Tā ir kļuvusi par vienu no lielākajiem laikmetīgās mākslas festivāliem Ziemeļeiropā ar fokusu uz jauno mākslu. No reģionāla projekta Baltijas triennāle ir izaugusi par notikumu, kas piedāvā plašu aktivitāšu loku un starptautisku dalībnieku sastāvu.

XII Baltijas triennāle

Dailes teātrī līdz 11.VI  

*** 

Goija uz lielā ekrāna  

Kinoteātris Kino Citadele piedāvā jaunu ciklu – filmas par izcilām mākslas izstādēm. 11. maijā tiks demonstrēta filma Goija – miesas un asins redzējumi (angļu valodā bez subtitriem). Tā stāsta par nesen Londonas Nacionālajā galerijā notikušo izstādi Goija. Portreti un tās veidošanas procesu. Filma iepazīstina ar ekspozīciju un Goijas vēstulēm, kuras palīdz atklāt mākslinieku un viņa radīto pasauli.

Filma

Goija – miesas un asins redzējumi

Kino Citadele 11.V plkst. 18.30

Biļetes EUR 10,50 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja