Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mēness kalendārs dārzkopim: 10. - 16. augusts

Mēness kalendārs dārzkopim: 10. - 16. augusts

Sakņu dārzeņu kopšana

10. un 11. augustā ir laiks, kad dilstošs mēness atrodas Vērša zīmē, kas nozīmē, ka ir labvēlīgs brīdis, lai novāktu sakņaugus – ķiplokus un sīpolus, agros burkānus un bietes. Šajās dienās labvēlīgi apstākļi arī ravēšanai un rušināšanai, mēslošanai. Kad raža novākta, jāsakopj dobes! Varat tajās iesēt zaļmēslojumu, kuru rudenī ieraksiet augsnē. Nākamā gada ražai laukā varat jau  iesēt daudzgadīgos sīpolus. Jāatceras, ka novāktā raža vispirms jāapžāvē sausā un labi vēdinātā vietā, bet ne tiešos sules staros.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 12. līdz 14. augustam ievāciet ziedošās puķes tējām – vispareizāk to darīt saulainā laikā dienas pirmajā pusē, bet pēc tam, kad rasa jau nožuvusi. Ziedošajiem un jau noziedējušajiem augiem nogrieziet vecās ziedkopas un neglītās lapas. Labs brīdis dzīvžogu apgriešanai un mauriņa pļaušanai. Ar ceru dalīšanu var pavairot ziemciešu puķes – astilbes, flokšus, īrisus un peonijas. Drīz jādomā arī par ceru apgriešanu un rudens mēslošanu, kas obligāti nepieciešama, lai augi varētu sevi pasargāt no sala. 

Lapu dārzeņu kopšana

15. un 16. augustā jāievāc garšaugi gan uzglabāšanai saldētā veidā, gan kaltēšanai. No bazilika varat veidot pesto, to sasaldēt un vēlāk pēc nepieciešamības pievienot ķiplokus, sieru, riekstus. Tagad saldējiet tikai sablendētu baziliku ar olīveļļu un, ja gribat, varat pievienot nedaudz sāls. Vēla rudens un agra pavasara ražai sējiet skābenes, maurlociņus. Ievāciet diļļu sēklas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits