Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Olgas Rajeckas mīlestības, ērkšķi un baiļu naglas

Šis gads Olgai Rajeckai paiet jubilejas zīmē. Nosvinēts pusgadsimts, un dziedātāja no sava vecuma nekautrējas. Ir pat īpaši darbīga. Pirms nedēļas izdota autobiogrāfiska grāmata ar detektīvstāsta elementiem Mana svētku diena un Olgas labāko dziesmu izlase CD formātā, notiek gatavošanās lielajiem jubilejas koncertiem kopā ar Vidzemes orķestri. Viņa ir tieša un vienkārša, pat par daudz, ko daži pārmet tāpat kā naivumu un uzticēšanos gluži vai pirmajam pretimnācējam vai pieklauvētājam — kā nule iznākušajā grāmatā.

Intervijā Sestdienai Olga stāsta par savām sirds izvēlēm, atklāj, ka viņai sāp neziņa, kas ir viņas īstais tēvs, kā atteikusi miljonāra bildinājumam, kādēļ jaunībā nav izmantojusi iespējas veidot karjeru Krievijā vai palikt uz dzīvi Austrālijā. 

Fragments:

Viss dzīvē, kas ar tevi noticis, esot tevi izveidojis tādu, kāda esi — gandrīz laimīgu. Kā pietrūkst pilnai laimei?

Gandrīz laimīga... Vienmēr sapņoju un gāju uz to, lai man būtu savas mājas ar lielu galdu, bērni, mazbērni... Visas paaudzes kopā. Ģimene! Saproti? Vīrs, kas ceļ māju, strādā ar zemi, zāģē malku... Bērnībā man tā bija. Vecvecāki, visur bērni mudž. Nupat Lieldienas svinējām plašā radu pulkā pie māsīcas Māras — viņai ir tā idille, kādu es gribēju — vīrs, bērni, lielais galds. Kā Skroderdienās. Bet man nesanāca. Man ir pat divas mājas, man ir lieliska meita, man ir foršs draugs, man viss ir. Bet tas ir citādi. Tā kopādzīvošana vienā saimē... Kaut kādiem ideāliem, uz ko tiekties, jābūt, vai ne?

Meitene no Ķedeļu ābeļdārza — kā tu sevi piesaki, vai ar šo grāmatu baiļu naglas izdevās izravēt? Vai vismaz norakstīt no sevis.

Man tiešām gribējās tā — norakstīt no sevis. Bet baidos es visu laiku. Baidījos, vai cilvēki atnāks uz grāmatas prezentāciju, uz diska prezentāciju, vai nebūs izgāšanās. Atnāca tik daudzi! Negaidīju. Domāju, ka esmu neinteresanta, neesmu vajadzīga. Man ir depresija, kad palasu visas drausmīgās interneta ķengas, publiskus apvainojumus un apmelojumus.

Tu tos lasi?!

Jā, visi lasa. Un es nesaprotu, kā var tā zaimot, apmelot, ņirgāties. Kāpēc Igaunijā sevi ir jāidentificē, ja gribi izteikties internetā, bet šeit nav nekādas atbildības? Pasaki man acīs, ka es tev riebjos, ka esmu mauka vai vēl kaut kas. Bet klātienē nevar pakustēt un paelpot, kad ierauga. Nopietni! Līdz Juglai parasti braucu ar mašīnu, pēc tam — tramvajā. Tiekos ar visādiem cilvēkiem, neslēpjos. Nu, kāpēc neviens nekad man nesaka neko tādu, ko par sevi lasu internetā? Par to ir runa. Esmu jau uzrakstījusi iesniegumu policijā. Atradīs tos apmelotājus un piespriedīs 100 stundas sabiedriski derīga darba!

Lasiet interviju Sestdienas salonā!

Darba nebīstas. Olga atzīst, ka nav gājusi augstās skolās un nevar uzreiz no lapas nosolfedžēt vai momentā izkost sarežģītas lietas. Bet viņa nekautrējas prasīt padomu, un ar smagu darbu visu panāk. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Zaļais dvēseļu dārzs

Šogad savu atdzimšanu piedzīvos vēl viena no Rīgas Lielo kapu kapličām, bet rindā gaida jau nākamās.

Sennas pēdējās sacīkstes

Pirms 30 gadiem Imolas trasē smagu avāriju piedzīvoja un slimnīcā mira trīskārtējais Pirmās formulas čempions Airtons Senna. Traģēdija pamudināja atbildīgās personas vairāk rūpēties par autobraucēju d...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata