Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lasīs arī otrajā simtā!

Latvijas Nacionālās bibliotēkas simtgadē direktors Andris Vilks par to, ko var pierādīt tikai pēc Gaismas pils uzcelšanas, kura informācija ir vistrauslākā, un par Daugavas faktoru.

Top komentāri

Asja
A
Lasītāju skaits būtu daudz lielāks, ja drīkstētu lasīt arī internetā. Pagaidām to var darīt tikai bibliotēkās, līdz ar to faktiski aizliegts lasīt. Arī periodiku, kas nezinu kādu iemeslu dēļ joprojām liegta pieeja 1948. gadam, kaut arī likumi paredz ka drīkstu lasīt mājās no 2019. g. 1. janvāra. Laikam jau ar sevis slavināšanu un izrādīšanos aizņemtais kolektīvs nepaspēj pildīt darbu. Faktiski to pili uzcēla autoru tiesību sargāšanai, kaut gan nesaprotu kā es Garlība Merķeļa tiesības pārkāptu , ja viņa Latviešus lasītu mājās.
Margarēta
M
Vispār jau diez kas nav. 143 000 lietotāju, bet ēkas celtniecība maksāja 160 miljonus latu. Un galīgais rēķins jau nav samaksāts, aizvien tiek maksāts no valsts līdzekļiem juristiem, kas pārstāv valsti tiesvedībā pret būvniekiem, kuriem ir visai labas izredzes piedzīt vēl naudu par celtniecību neprofesionāli sastādīto līgumu dēļ. Tāpēc jau arī netīrīs vairs. Ļaus lai nosūbē pelēkmelna. Nav naudas uzturēt. Nav naudas arī normālām algām darbiniekiem (augšām jau ir ok), nav naudas apkārtnes iekārtošanai atbilstoši sākotnējam projektam. Nav naudas arī fondu papildināšanai, kā rezultātā mūsdienīgu pētījumu un literatūras LNB nav.
lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Ak tad šis tumīgais vilks LV nacionālo grāmatu krātuvi jau "vada" veselus 30 gadus! Viss, ko no viņa dzird ir "neiedeva naudu tam un neiedeva naudu šim." Nu, tad pašam varbūt vajadzētu iedomāties, ka brīvprātīgās trimdas latvieši labprāt atļautos abonēt pieeju nacionālās bibliotēkas krājumiem, ne? Trakums tikai ir tāds, ka tādi tipāži kā tumīgais vilks un, diemžēl, arī Rīgas Laika redakcijas kolēģija vīzdegunīgi atsakās savas pērles kaisīt priekšā "vistu plūcējiem, sēņu lasītājiem un salātlapu mazgātājiem" Anglijā, Īrijā un citur, lai gan pēdējiem ir gan nauda, gan ... nostaļģija pēc dzimtenes un dzimtās valodas. Ko darīt - tādi ir latvieši un tāds ir viņu liktenis - pašu kalts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Piesārņotākais gaiss – Āzijā

Varam atviegloti nopūsties – rīdzinieki elpo tīrāku gaisu nekā liela daļa pasaules metropoļu iedzīvotāju. Šveices gaisa kvalitātes tehnoloģiju kompānijas IQAir uzturētajā piesārņotāko pasa...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata