Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

No satelīta līdz Eiropas griestiem

Planētas spēcīgākie pludmales volejbola dueti šajā nedēļas nogalē Austrijas galvaspilsētā Vīnē dalīs pasaules čempionāta godalgas, bet drīz pēc tam liela daļa no viņiem mēros ceļu uz Latviju, jo no 16. līdz 20. augustam kontinenta meistarsacīkstes notiks Jūrmalā

Tas būs brīdis, kad Majoru smiltīs mūsu labākie pludmales volejbola pāri izaicinās Eiropas vadošās komandas. "Tāda līmeņa sacensības volejbolā pie mums nekad nav bijušas. Tas ir nozīmīgākais turnīrs Eiropas mērogā," uzsver viens no topošā Jūrmalas pludmales stadiona namatēviem Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Atis Sausnītis.

Latvija un Jūrmala sevi kā Eiropas mēroga pludmales volejbola sacensību rīkotāju pieteica pirms četriem gadiem, kad Majoru smiltīs notika CEV zemākā līmeņa Satellite sērijas turnīrs. Tas bija sava veida izmēģinājuma placdarms gan organizētājiem, gan viņu uzraugiem. "Tā ideja par to, ka Latvijā kaut ko lielu vajadzētu noorganizēt, bija jau pirms divdesmit un arī desmit gadiem, bet, līdzīgi, kā tas bija ar klasiskā volejbola halli, kur domu, plānu un vēlmju bijis daudz, tālāk par idejām bieži vien neviens netiek. Nepieciešami cilvēki, kuri tās noved līdz galam," sarunā ar SestDienu uzsver pludmales sporta centra Brazīlija izveidotājs Andris Blaka, kurš tiek uzskatīts par šo sacensību idejas autoru. Viņš pats gan tam īsti nepiekrīt: "Nepretendēju uz to, ka man pieder ideja, bet es kaut kā toreiz atrados pareizā laikā un pareizā vietā, lai ierosinātu Jūrmalas pilsētas vadībai investēt pirmajā turnīrā. Satellite sacensības pirms četriem gadiem bija pilnībā ar Jūrmalas pilsētas atbalstu. Tas bija brīdis, kad pilsētā Jaunais vilnis bija beidzies, un Jūrmala skatījās arī citos virzienos, kā vēl piesaistīt tūristus un pasākumus pilsētai." LVF prezidents Sausnītis.

Zīmīgi, ka šī vasara būs sava veida eksāmens spējai tikt galā ar visiem Eiropas vadošajiem pāriem. Zināms, ka Eiropas čempionātu klātienē vērtēs arī Pasaules tūres Swatch Major sērijas sacensību vadības pārstāvji un to galvenā atbalstītāja Red Bull sporta dzīves vadītāji, ar kuriem LVF un Jūrmalas pilsētas delegāti pagājušajā nedēļā tikās Vīnē, lai apspriestu iespējas Latvijā uzņemt arī Pasaules tūres sacensības.

"Vēl pāragri runāt par pasaules čempionātiem un Pasaules kausa fināliem, bet Pasaules kausa posmu gan Jūrmalā labprāt redzētu," neslēpj Jūrmalas mērs Gatis Truksnis. "Neforsējam notikumus. Līdz šim turnīra attīstība bijusi organiska, tomēr skaidrs, ka šis Eiropas čempionāts parādīs mūsu iespējas sarīkot pasaules mēroga sacensības." LVF prezidents Sausnītis piebilst, ka viena no Red Bull prasībām ir tā, lai sacensības notiktu īstās smiltīs, īstā pludmalē un pie īstas jūras: "Tāpat ir jābūt vietējiem spēlētājiem, kuri var līdzvērtīgi cīnīties ar pasaules labākajiem. Šajā ziņā mūsu pozīcijas ir ļoti labas."

Visu rakstu lasiet šīs nedēļas žurnālā SestDiena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Mūsu vēsturiskā laime

​Veroties aprīļa sniegputenī un baltajos jumtos pēc tā, ne vienam vien noteikti ienāca prātā doma, ka gribētos būt kur citur. Kādā siltākā un saulainākā vietā. Un nereti kaut kā līdzīgi ir, arī domā...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata