Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Skriešana un kopīga dejošana veselībai

Apkopojot pieprasītākos fizisko aktivitāšu meklējumus, fitnesa speciālisti noskaidrojuši 2023. gada potenciāli iecienītākās sportiskās nodarbes.

Laiku pa laikam daļu sabiedrības aizrauj kāda nodarbošanās, kas masu mediju vai atsevišķu slavenību ietekmē uz laiku kļūst par modes kliedzienu. Tā savu zvaigžņu stundu savulaik piedzīvojis zumbas fitness, salsas dejošana, joga, ziemas peldes un citas neikdienišķas aizraušanās. Ko īpašu mēs varētu piedzīvot šajā gadā?

Izpētot Google meklētājprogrammās biežāk izmantoto atslēgvārdu sarakstus, britu sporta klubu ķēdes PureGym piesaistītie speciālisti nonākuši pie secinājuma, ka šogad fizisko aktivitāšu ziņā par modes lietu varētu kļūt dažas visnotaļ interesantas nodarbes. Šobrīd vēl par agru spriest, kura būs dominējošā, taču vismaz dažas kandidātes ir izkristalizējušās. Un par vienu lietu speciālisti ir pilnīgi pārliecināti: vingrošana mājās šogad izies no modes, un cilvēki atsāks aktīvu socializēšanos sporta zālēs.

AUGŠUP KALNĀ

Par vienu no aktuālākajiem trendiem solās kļūt aktīva staigāšana. Gan brīvā dabā, gan telpās. Pateicoties kārtējam īso video platformas TikTok izaicinājumam, popularitāti strauji iegūst tā dēvētā 12-2-30 programma, kuras īstenotājus sporta klubos var pamanīt aizvien biežāk. Tā paredz skriešanas trenažierim uzstādīt pretestību, kas imitētu kāpšanu visai stāvā nogāzē ar 12% slīpumu. Šajā iedomātajā kalnā jākāpj 30 minūšu ar ātrumu trīs jūdzes stundā jeb aptuveni 5 km/h. Lai arī tas sākotnēji izklausās lēni, patiesībā pusstundu ilgs nemitīgs ceļš augšup ir ārkārtīgi nogurdinošs un pamatīgi paātrina pulsu. Jo īpaši tad, ja neturas pie trenažiera rokturiem.

Arī brīvdabas aktivitāšu cienītājiem šis gads solās paiet everestinga zīmē. 8848 metrus augstā Everesta vārdā nosauktā nodarbe paredz tieši to, kas iekodēts nosaukumā. Proti, ilgstošu iešanu augšup un lejup pa nogāzēm, šādā veidā dienas laikā nostaigājot nepilnus deviņus kilometrus. Tas simbolizē uzkāpšanu "pasaules jumtā", lai gan šis pastaigu kāpums neapšaubāmi ir krietni vieglāks nekā rāpšanās augšup pa ledājiem uz Himalaju smaili stindzinošā salā.

SKRIEŠANA ARĪ AR RATIŅIEM

Aktīvie sportotāji šogad varētu aizrauties ar skriešanas un vingrošanas kombināciju Hyrox. Tas paredz noskriet vienu kilometru un uzreiz pēc tam izpildīt kādu spēka vingrojumu kompleksu. Turklāt šāds uzdevums jāatkārto astoņas reizes, pavisam noskrienot astoņus kilometrus.

Jau iepriekšējos gados parkos ik pa laikam bija redzamas skrienošas jaunās māmiņas, kas vienlaikus stūma bērnu ratiņus. Šī aktivitāte šogad kļūšot vēl populārāka, jo tā ļauj apvienot vairākas lietderīgas lietas: zīdainim nepieciešamo atrašanos svaigā gaisā un mammas sportošanu, kam mazuļa pirmajos dzīves mēnešos nav nemaz tik viegli atrast laiku. Speciālisti apgalvo, ka šāda izskriešanās nāk par labu ne vien ķermenim, bet arī prātam, jo palīdz izvēdināt galvu un mazināt stresu.

DŽEZA VINGROŠANA GRUPĀ

Sporta zālēs šogad atdzimšanu piedzīvošot krosfits, tverkošana un dažādas citas grupu nodarbības. Pēc pandēmijas izraisītās individuālās vingrošanas cilvēki esot noilgojušies pēc kopīgas sportošanas, tādēļ pierakstu skaits uz šādām nodarbībām pieaug.

Sieviešu vidū īpaši aktuāla varētu būt Jazzercise, kas būtībā aizstāj zumbas nodarbības. Šie treniņi ietver deju kustības un stundā sadedzinot ap 800 kalorijām.

Vēl par vienu no iecienītākajiem izaicinājumiem varētu kļūt 75-soft, kas radies vēl viena TikTok trakuma 75-hard ietekmē. "Mīkstā" versija paredz 75 dienas no vietas ēst veselīgi, dzert pietiekami daudz ūdens, vingrot 45 minūtes dienā un alkoholu iemalkot vienīgi svētku reizēs. Turklāt katru dienu vēl izlasīt vismaz 10 lappušu no kādas grāmatas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Par atmiņām jādomā

Droši vien ikvienam ir pazīstama sajūta, ka daži piedzīvojumi spilgti iespiežas atmiņā uz visu mūžu, bet citi tās pašas dienas notikumi pagaist no prāta jau pēc dažām nedēļām vai mēnešiem. Iespējams...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata