Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

SestDienas salons

Birzulis: Svarīgi arī, pie kādiem vīriem volejbolistes tiks © DIENA(1)

Pludmales volejbolā Latvijā vēl būs daudz interesantu paziņojumu, sola treneris Aigars Birzulis. Savulaik trenējis arī olimpiskās bronzas ieguvējus, viņš vērtē, ka šogad olimpiādē mūsu puišiem pietrūka psiholoģiskā spēka. Bet, par kādām godalgām sapņot būtu pamats viņa pašreizējām audzēknēm, treneris ilgtermiņā prognozēt neuzņemas – tas atkarīgs arī no tā, pie kādiem vīriem meitenes tiks.

Latvijā skrienu pēc kefīra © DIENA(11)

Enerģiskais latviskums zemes pretējā pusē – tā varētu dēvēt Anitu Andersoni, kura gan dzimusi Austrālijā, bet visu dzīvi aktīvi iesaistījusies latviskuma kopšanā un tagad ar vērienu gatavojas Latvijas simtgades svinībām.

Trendus vairs negribas © DIENA(19)

Pavārs Mārtiņš Sirmais meklē ēšanas tradīcijas tālu pasaulē, saredz gastrotūrisma potences Latvijā un nevēlas skriet pakaļ strauji pārejošām modes tendencēm.Fragments no intervijas:Zīmēšanās posms jums ir garām?Jā, lai gan kādos brīžos tas ir jādara, tas ir nepieciešams nevis pašiem, bet restorānam.

Kas vēl jāsakārto? © DIENA(7)

Aldis Hofmanis (41) atskatās uz laiku ar Prāta vētru un Latvijas kartē ieliek jaunu – Skaņu un garšu festivāla – karodziņu Siguldā. Ar tālejošiem mērķiem.

Kurš te vispār ir pilnīgi normāls? Saruna ar Mihailu Barišņikovu © DIENA(37)

Mihails Barišņikovs ilgi klusēja. Beidzot viņš atkal runā, un katrs vārds, kas pateikts no skatuves vai iemūžināts uz papīra, ir zelta vērts. Katrs viņa teiktais vārds ir prāta kustība. Pērn oktobrī Dienas pielikumā KDi publicējām apjomīgu interviju par Jaunā Rīgas teātra izrādi Brodskis/Barišņikovs.

Vīns ir komunikācija © DIENA(22)

No 27. līdz 31. jūlijam pilngadību, 18. reizi, svinēs Sabiles Vīna svētki. Latvijas lielākais vīndaris Mārtiņš Barkāns vīnogu audzēšanu Latvijā salīdzina ar ekstrēmo sportu. 30. jūlijā Sabilē vīndaru tirdziņā viņš demonstrēs savus pirmos sasniegumus šā sporta augstākajā līgā – no savas pērn novāktās pirmās Solaris šķirnes vīnogu ražas darīto vīnu, kurš atbilst mūsdienu vīna kultūras standartiem. 

Ik rudeni no baltas lapas © DIENA(10)

Šogad, svinot sava festivāla Positivus desmitgadi, Ģirts Majors atskatās uz paveikto, priecājas par gūto pieredzi un atzīst, ka tagad nav vieglāk kā pašā sākumā, bet jebkuras grūtības ir ļoti laba skola.

Kristaps pasaules basketbola mekā © DIENA(31)

Porziņģu ģimenes jaunākā atvase Kristaps, brāļu Jāņa un Mārtiņa ieskauts un aizsargāts, gatavs savā otrajā NBA sezonā nostiprināt uzlecošās zvaigznes statusu pasaules spēcīgākajā līgā.

Simpsoni to jau izdarīja © DIENA(5)

Par Simpsoniem, humoru un mākslinieka (bez)atbildību savas auditorijas priekšā visā pasaulē pazīstamā seriāla Simpsoni scenārists Maiks Raiss.

Riekstiņš: Jāelpo dziļi un mierīgi © DIENA(26)

Latvijas Ārlietu ministrijas ģenerālinspektors Māris Riekstiņš aicina Brexit izraisītās politiskās nenoteiktības laikā neaizmirst, kāpēc Eiropas Savienība tika radīta, un prognozē NATO lomas pieaugumu. Diezgan liela vilšanās, bet ne pārsteigums – šādi savas izjūtas pēc Brexit, britu referendumā par izstāšanos no Eiropas Savienības, nodotajiem 52 procentiem vēlētāju balsu raksturo Latvijas Ārlietu ministrijas ģenerālinspektors un bijušais ārlietu ministrs, kā arī vēstnieks ASV un NATO Māris Riekstiņš, cilvēks, kura vārds vairākreiz minēts – gan premjera, gan prezidenta, gan eirokomisāra kandidātus lūkojot.

Suitu sieva Ilga Leimane: Arī uz naža asmens var padziedāt © DIENA(20)

Domājot, kur svinēt Jāņus, pirmās uzreiz prātā atviz divas iespējas – Raimonds Pauls, kurš Jāņu naktī mēdz ziņģēt, un slavenās suitu sievas, tātad Kurzemes gals. Tam, kurš izvēlētos pēdējos gados arvien populārāko līgošanu suitu novadā, gan jāņem vērā viena lieta: ja Jāņu naktī puisi no miega purina augšā suitene, viņai droši vien būs vajadzīgs nevis kompanjons papardes zieda meklējumiem, bet pildspalva, lai varētu pierakstīt kādu prātā ienākušu ziņģi.

Ainars Virga: Viss rokas atstatumā © DIENA(12)

Esmu galvenais – gan saimnieks, gan organizators. Tā saka Ainars Virga par paša organizēto festivālu, kas notiks Virgā 18. jūnijā. Mūziķis pagājušajos Ziemassvētkos trešo reizi apprecējies un tagad cenšas izdarīt visu, ko apsolījis.

Siena starp sievietēm un vīriešiem © DIENA(72)

Stāsts nav tikai par sieviešu ordināciju, bet to, kā Latvijas evaņģēliski luteriskā baznīca savā vairākumā skatās uz lietām, – saka viens no sieviešu ordinācijas atbalstītājiem Rīgas Lutera draudzes virsmācītājs Linards Rozentāls, lūgts vērtēt plaši izskanējušos Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) 27.

Mati galu galā ataug © DIENA(58)

Kad Solvita Āboltiņa savu neiešanu premjeros uzreiz pēc Valda Dombrovska demisijas skaidro ar to, ka toreiz vajadzējis kontinuitāti, bet viņa esot pavisam cita stila vadītāja nekā Dombrovskis, viņai ir pilnīga taisnība – intervējot Dombrovski, cerības sagaidīt jelkādus signālus, kas apliecinātu, ka viņā mājo arī emocijas, bija veltas.

Štrobinderi: Tēva un dēla olimpiskais sapnis © DIENA(1)

Dažus mēnešus pēc  dēla piedzimšanas  1992. gadā šķēpmetējs Mārcis Štrobinders pārstāvēja Latviju  pirmajās vasaras olimpiskajās spēlēs pēc valsts neatkarības atgūšanas. Pērn  Rīgas kausos viņa dēls Rolands šķēpu aizmeta pietiekami tālu, lai varētu doties uz Rio.

Domāju, ka uz Rīgu nekad nebraukšu © DIENA(8)

Bestsellera Jelgava 94 autors Jānis Joņevs izbauda starptautisku atzinību, pārvar "vienas grāmatas autora" sindromu un izrādē Rīga. Urbānie mīti atklāj pārsteidzošas lietas cilvēku atmiņā.