Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kino/TV

Pirmizrādi piedzīvo Anša Pūpola pētnieciski dokumentālā filma Lobisti

Ceturtdien 19. augustā plkst. 22.30 televīzijas kanālā Re TV būs skatāma žurnālista Anša Pūpola veidotās dokumentālās filmas Lobisti pirmizrāde. Jaunā dokumentālā filma spilgti parāda Saeimas lēmumu pieņemšanas aizkulises. Tas ir stāsts par pēdējā laikā slēptu interešu īstenošanu Saeimā – kā notiek lobisms farmācijā, tabakas industrijā, azartspēļu biznesā, cik viegli ir pārliecināt Saeimas deputātus par vienas vai otras grupas interešu iekļaušanu likumā.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums izziņo programmu

No 7. līdz 12. septembrim Baltijas jūras dokumentālo filmu forums (Baltic Sea Docs) skatītājiem piedāvās divas filmu programmas. Kinoteātrī K.Suns Rīgā izrādīs sešu starptautiskos festivālos atzītu filmu izlasi, savukārt skatītājiem visā Latvijā portālā www.filmas.lv bez maksas būs pieejama īpaša foruma jubilejas filmu programma, informēja organizatoru pārstāve Ieva Lange.

Aicina pieteikt filmas Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps

Līdz 15. augustam filmu producenti, autori un studenti aicināti pieteikt filmas Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps 2021. Balvai var pieteikt visu veidu un garumu Latvijas filmas, tajā skaitā kopražojuma un daudzsēriju filmas, kas pabeigtas pēc 2020. gada 1. janvāra. Mājas lapā lielaiskristaps.lv var iepazīties ar Balvas nolikumu, kā arī aizpildīt pieteikuma anketu, informēja organizatoru pārstāve Zane Dzene.

Pabeigta Matīsa Kažas viena kadra filmas Ūdens garša uzņemšana

Turpinot filmizrādē Kino un mēs iestrādāto viena kadra filmas principu, režisors Matīss Kaža ar savu komandu pabeidzis darbu pie jaunākā kino projekta Ūdens garša filmēšanas. Scenārija autori ir visi filmā iesaistītie aktieri un režisors, informēja producente Dace Siatkovska.

Titāna plāksne galvā © DIENA

Kannu kinofestivāls ir demonstratīvi apliecinājis, ka kino un festivāli tradicionālajā formātā turpinās – par spīti visam

Augusta beigās pirmizrādi piedzīvos komēdija Tizlenes

Režisores Martas Elīnas Martinsones pilnmetrāžas jauniešu filma Tizlenes stāsta par trīs draudzeņu – Sarmītes, Svetas un Katrīnas – piedzīvojumiem 2000. gada priekšvakarā. Trijotne nolēmusi mainīt savu klases "tizleņu" statusu un pabeigt 9. klasi "stilīgo statusā". Latvijas kinoteātros filma nonāks 27. augustā, informēja producents Guntis Trekteris.

Cēsu Mākslas festivāla kino programma būs veltīta XX gadsimta 60. gadiem

23. jūlijā ar režisora Rolanda Kalniņa filmu Četri balti krekli tiks atklāta Cēsu Mākslas festivāla kino programma, ko veidojusi kinoteorētiķe Dita Rietuma. Šogad tā veltīta XX gadsimta 60. gadiem, atspoguļojot spilgtu ēru Latvijas un pasaules kino vēsturē. Filmu skates notiks Vidzemes koncertzālē Cēsis

Riga IFF atklās ar personīgu ieskatu leģendārās Rosellīni kino dinastijas slavas aizkulisēs

Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas šogad norisināsies no 14. līdz 24. oktobrim, savu astoto sezonu atklās ar ieskatu pasaules mēroga kino dinastijas dzīves stāstā un slavas aizkulisēs – itāļu leģendārā kinorežisora Roberto Rosellīni mazdēla Alesandro Rosellīni veidotās dokumentālās filmas Es piedzimu Rosellīni seanss ieskandinās turpmākās 10 festivāla diennaktis, informēja Riga IFF pārstāvji.