Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Perfekta recepte

Nezinu, vai deviņus gadus vecā Sofija turpina mācīties citā mūzikas skolā, nezinu, vai mamma viņu vadā uz nodarbībām Rīgas centrā, bet mikrorajona mūzikas skolas durvis viņām ir slēgtas un atslēga nolauzta. Meitenītei bija labas sekmes čella klasē, taču reiz pavasarī, kamēr viņa vingrinājās, aiz klases durvīm maza vibrēšana ar saknēm dziļi zemes garozā izraisīja cunami, kas aizslaucīja kuslos mūzikas skolas sapnīšus.

Gaidot meitas nodarbības beigas, krieviski runājošā mamma darīja to, kas, viņasprāt, ir svēts tajā pavasara dienā, – telefonā skatījās 9. maija tiešraidi no Uzvaras parka. Tādēļ, lai godātu un pieminētu karā kritušos onkuļus, tantes, tālākus radus, nezināmos kareivjus un citus, kam karš bija liktenīgs, – mamma Kristīne man vēlāk stāstīja.

Vieglā pēcpusdienā Uzvaras parka estrādē parasti uzstājas dejotāju grupas, pēc tam nāk frontes dziesmu izpildītāji, kuru skarbās balādes nomaina bērnu ansambļi, eņģeļdzidrā balsī izpildot veltījumus vectētiņiem. Īstie rokeri uzstājās vēlāk vakarā, pie sevis domāju, lai saprastu, kādas tieši skaņas nāca no Kristīnes telefona. Visdrīzāk tas bija šlāgermūzikas popurijs ar deputātu uzrunām pa vidu, kad skolas personāls palūdza izslēgt tiešraidi vai skaņu.

Hm, varbūt Kristīne jau redzēja, kā onkulis sēž kādā mūžības tranšejā, ievelk papirosa dūmus, piemiedz acis un sadzird savu iecienīto melodiju no neizsakāmas tālienes – no telefona mūzikas skolas gaitenī.

Kamēr dziesmas skanēja un meitene darbojās ap čellu, uzgaidāmajā telpā pastrupa vārdu pārmaiņa sāka raisīt divu kontinentālo zemes plātņu berzi.

To pastiprināja atnākušās direktores prasība vienā plātnes pusē, nākamā dziesma – otrā pusē, vēl viena prasība, vēl viena dziesma, līdz beidzot Sofijai, iznākot no klases, nācās uzzināt, ka no skolas viņa ir atskaitīta un šeit vairs nedrīkst rādīties. Latvija – uzvara!

Klāt nebiju un strīdu neredzēju, taču esmu ievērojis, cik 10. maijā latviešu presē ir iecienītas fotogalerijas ar bildēm no agra rīta pēc ballītes Uzvaras parkā ar samīcītām plastmasas glāzēm, izmīdītu zāli un pazaudētām treniņbiksēm, savukārt radio un TV tīksmi uzsver, cik krūmos čurājošu cilvēku 9. maijā aizturēti. It kā pašiem pēc Līgosvētkiem grāvmalās negulētu leģions apmīzušos un apvēmušos bāleliņu un slimnīcās nekunkstētu dzēruma kautiņu upuri. Tā nu mēs cīnāmies ar šiem rēgiem un ēnām, gaisā zibinot zobenus un raidot uzvarošus dūrienus sabiezējuma centrā.

Tomēr negaiss nāk no citas puses, un ir skaidrs, ka latvju cīnītāju pulks sarūk. Nācija izmirst, un politiķu sarežģītie plāni par dzimstības veicināšanu ir snieguši pretēju efektu – dzimstība sarūk vēl krasāk, liecina CSP dati. Es silti iesaku neizgudrot jaunu riteni brīvpusdienu un lētāku tramvaja biļešu formā daudzbērnu ģimenēm.

Ar likumu jānosaka desmitgadēs pārbaudītas metodes: pēc plkst. 23 radio drīkst spēlēt tikai liegi samtainu saksofona mūziku, televīzijā nakts ziņu diktori ir jāsaģērbj nedaudz vaļīgāk, atdarot to podziņu, kas uzkrītoši spiež, un nekādā ziņā vēlu vakarā nedrīkst rādīt hokeja spēles!

Vislabāk, ja visos TV kanālos ap gulētiešanas laiku būtu redzama tikai kamīna uguns liesmu deja ap malkas pagalēm. Sarkanu liesmu spēle un saksofons. Perfekta recepte, lai vairotos Latvijai.

Top komentāri

ļuļa
ļ
drulle galīgi debīls palicis vai kā? kāds sakars dzimstībai ar krievu ārdīšanos pie uzvaras pieminekļa? un kā var salīdzināt jāņus ar 9. maiju? kā var nesaprast to, ka 9. maijs ir okupācijas sākums, un ja jau runājam par tīksmu citas frontes cilvēku nosodīšanu, tad ko pajolis drulle nepiemin leģionāru gājienu? varētu padomāt, ka krievijas un vietējā krievvalodīgā prese par to nekaifo kā ienaidnieku nomelnošanu un neizmanto katru gadījumu, lai to iesmērētu latvietim degunā. ja jau tu tik izcili objektīvs esi, tad salīdzini abas karojošās puses un pretējo pušu attieksmi, nevis karu ar jāņiem! idiņš, ne rakstnieks!
ilze
i
patiesībā skolas gaitenī, stundu laikā, īpaši mūzikas skolā, nav ļauts klausīties telefonu skaļi, vienalga, vai tā ir datorspēles skaņa, 9.maija vai Jāņu šlāgeri
dainis
d
Drulle nav debils. Drulle ir patmīlīgs idiots. Šai vārdu murgu spēlei iemesli divi. Kalps lien dibenā saimniekiem. Kas viņi tur šodien Dienai ir? Koziols? Šlesers? Vai, vienkārši Drulle seksuālu baudu gūst savirknējot vārdus vien savas seksa kāres kārtībā. Vienu vārdu sakot, virina pats sev. Un tad Zanders brīnās, ka cilvēki nelasa šīs, vārdu virinātāju seksuālās fantāzijas, garu garās vārsmas, mums purna priekšā izliktās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja