Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rudzupuķu ziedlapas

Vasaras festivāli ceļas un krīt, konkurējot cits ar citu un pat paši ar sevi, bet klausītājiem kļūst arvien interesantāk un interesantāk.

Slavenas grupas pasta kastītē kaut kur aiz lielā okeāna pienāk vēstule no kādas valsts Eiropā ar zelta zīmogu, kas nepārprotami norāda, ka tā ir dziļas pateicības vēstule. 52 gadus vecais Pixies līderis Frenks Bleks jeb Bleks Frensiss, svaigi ieziedis pliko galvu ar kaņepju eļļu, lai tā glītāk spīdētu tik svarīgas vēstules lasīšanas brīdī, ar nepacietību plēš to vaļā. Bez Porziņģa bērnības fotogrāfijas un mediatora ar uzrakstu "Dons" no aploksnes izbirst arī kaltētas rudzupuķu ziedlapiņas, uz kuru burvīgo zilumu mūsu varonis reaģē ar sajūsminātu "oho!".

Vēstule ir no Latvijas mūzikas faniem, kuri viņam nav gluži tiesīgi piešķirt Lāčplēša ordeni, bet vismaz izsaka visdziļāko rakstisko pateicību ar neskaitāmiem sarkanas un melnas lūpu krāsas nospiedumiem lapas apakšā par lielākā viņu valsts festivāla izglābšanu. Tālāk ir sīkāks skaidrojums, ko Frenks aiz slinkuma nelasa, bet tur stāstīts, ka divas citas slavenas grupas, proti, Foo Fighters un Red Hot Chili Peppers, no viņa lielās aizokeāna dzimtenes, kas bagāta ne vien ar labu mūziku, bet arī ar naftu un šaujamieročiem, 2017. gada vasarā ar saviem koncertiem turpat galvaspilsētā gandrīz pazudinājušas festivālu skaistā vietā pie Baltijas jūras, bet tieši Pixies ir tā kulta grupa, kas, parādoties mūziķu sarakstā, glābusi situāciju. Turp dosies visu vēstules autoru vecāki, un pat viens otrs vectētiņš jau nopircis biļeti uz Positivus, lai pie viena paskatītos, ar ko gan vēl bez sava vegānisma tik ellīga ir tā blondā mis Goldinga, ka viņu tik ļoti grib redzēt mazmeitiņa. Frenks vēlreiz ieziež galvu ar kaņepju eļļu un dodas pastaigā ar suni – šodien jau vēstuļu lasīts gana.

Šajā brīdī ietarkšķas modinātājs, pirms vēl paspēju saskatīt, kādas sugas suni saitītē ved vecais labais Frenks. Jā, nemaz jau tik tālu no patiesības tas sapnis nav – divi lielie koncerti Rīgā koncertu apmeklētāju budžetu varētu būt patukšojuši, un Positivus jāmeklē cita auditorija, jo līdzšinējo arī abi minētie koncerti varētu interesēt. Koncertu organizēšana ietver ne tikai pusdienošanu kopā ar slavenībām – tas ir nopietns un nežēlīgs bizness. Lūk, daži festivāli nav izdzīvojuši – šovasar vairs nenotiks Fontaine Festival Liepājā un Klang Ķekavā, toties tā vietā nāks atdzimušais Metalshow.lv ar nosaukumam atbilstošu programmu. Vēl elpo Laba daba, Zobens un lemess un Summer Sound.

No mazas mājas ballītes par nopietnu divu dienu festivālu izvērties Pagalms Fest Siguldas pagastā, arvien populārāks kļūst alternatīvais kamermūzikas festivāls Sansusī, kurā var dzīvot teltīs un staigāt kedās, bet ēst kā restorānā un klausīties akadēmisko mūziku. Restorānu kultūras cienītājiem augustā paredzēts Skaņu un garšu festivāls, kas Siguldas pilsdrupās šogad notiks otro reizi, pēc divām dienām turpat Sunset Festival uzstāsies grupa The xx. Lai mums visiem izdevusies un muzikāli bagāta vasara!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja