Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kino muzejā notiks filmu projektu publiska prezentācija

20. un 21. martā Rīgas Kino muzejā notiks Nacionālā Kino centra (NKC) organizētā spēlfilmu, animācijas un dokumentālo filmu projektu konkursa publiskā prezentācija.

20. martā tiks prezentēti pieci spēlfilmu projekti, tai skaitā, Dāvja Sīmaņa Pelnu sanatorija, Māra Martinsona OKI - okeāna vidū un Aigara Graubas Mans mīļais Minhauzens. 21. martā prezentācijas paredzētas animācijas un dokumentālajām filmām. Animācijas filmu prezentācijā būs iespēja iepazīties ar Atom Art projektu Lupatiņi, diviem studijas Animācijas brigāde konkursa pieteikumiem, kā arī filmu studijas Rija projektu Ābolu pīrāgs. Pēcpusdienā, dokumentālo filmu prezentācijā piedalīsies 15 konkursanti. To vidū - režisori Dzintra Geka, Juris Poškus, Ivars Zviedris, Laila Pakalniņa un Ināra Kolmane, kā arī Uģis Olte.

Projektus vērtē NKC ekspertu komisijas. Spēlfilmu eksperti ir Juris Pakalniņš un Edmunds Jansons, dokumentālo filmu - Anna Rozenvalde un Pēteris Krilovs, animācijas - Zane Balčus un Dzintars Krūmiņš. Visās komisijās darbojas arī NKC pārstāvis Uldis Dimiševskis.

Konkursa mērķis ir atbalstīt animācijas, dokumentālo un pilnmetrāžas spēlfilmu ražošanu. Prezentācijās nepiedalās projekti, kuri jau ir saņēmuši NKC finansējumu ražošanas posmam. Konkursā tiek atbalstīti gan jauni, gan ar NKC atbalstu ražošanā esoši projekti. Konkursa kopīgais finansējums ir Ls 679  000, no kura animācijai tiek piešķirti 23% jeb Ls 156 170, dokumentālajām filmām 18% jeb Ls 122 220 un spēlfilmām 59% jeb Ls 400 610.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja