Neapstrīdams un visiem zināms fakts, ka Latvijas sportā tik tiešām ir aizvērta spilgta lappuse. Savu lielo mērķi – olimpisko zelta medaļu – Martins tā arī neizcīnīja, bet vairāk nekā desmit gadu viņš noteica toni pasaules skeletonā. Izcilus sportistus no veselas plejādes, kuriem arī ir augstākā kaluma medaļas, nošķir prasme un spējas būt virsotnē ilgākā laika periodā. Apbrīnas vērta un rekorda grāmatā ierakstīta ir Dukura uzvaru sērija Eiropas čempionātos (EČ). Viņam vienīgajam bijis pa spēkam olimpiskajā sporta veidā uzvarēt EČ vienpadsmit reižu pēc kārtas – no 2010. līdz 2020. gadam! Pasaules zelts ir iegūts sešas reizes, savukārt no olimpiskajām spēlēm mājup atvestas divas sudraba godalgas.
Februārī pēc Pekinas 2022. gada olimpiskajām spēlēm, kurās Martins Dukurs ieņēma septīto vietu, jau aktualizējās jautājums, vai 2021./2022. gada sezona varētu būt pēdējā Martina karjerā. Sākotnēji bija doma vēl vienu gadu turpināt un tad skatīties, kā rīkoties tālāk. Neziņu pārtrauca Martina ieraksts Instagram vietnē 12. augustā, ka viņš sportista karjerai liek punktu.
Piedāvājums no Lielbritānijas izlases pamudināja pēkšņi pieņemt šādu lēmumu?
Nē, tas viss jau bija procesā. Patiesībā viņi mani diezgan laikus uzrunāja – jau pēc olimpiskajām spēlēm. Es tikai vēl domāju un visu apsvēru, tāpat līguma punktu saskaņošana prasīja laiku. Nosacījumi mani apmierināja, un es sapratu, ka tas būs pareizākais lēmums, bet nebija tā, ka viņi man piedāvāja un es uzreiz piekritu. Tikai pirms pāris nedēļām pilnībā nosvēros par labu karjeras beigšanai. Visu kārtīgi apdomāju un izlēmu: pietiek!
Visu sarunu lasiet žurnāla SestDiena 26. augusta - 1. septembra numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!