Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kino/TV

Pie skatītājiem atgriežas vēstures detektīvs Tas notika šeit

No 10. februāra ceturtdienās plkst. 21.10 LTV1 atgriežas dokumentālais seriāls Tas notika šeit, ko veido filmu studija Mistrus Media kopprodukcijā ar Latvijas Televīziju un Latvijas investīciju un attīstības aģentūru, informēja seriāla pārstāvji.

Klermonferānas īsfilmu festivālā – Edmunda Jansona Goda sardze un Baltijas īsfilmas

Piektdien, 28. janvārī, Francijas pilsētā Klermonferānā sākas tradīcijām bagāts īsfilmu festivāls, kura oficiālajā starptautiskajā konkursā iekļauta režisora Edmunda Jansona animācijas īsfilma Goda sardze. Festivāla īsfilmu tirgū darbosies Baltijas stends un tiks organizēta paneļdiskusija par īsfilmu kopražojumu iespējām Baltijā

Lielais Kristaps atklāj programmu

Nacionālā kino balva Lielais Kristaps norisināsies no 24. līdz 27. februārim, festivāls iesāksies ar režisora Armanda Zvirbuļa daudzsēriju filmas Krimināllieta iesācējam pirmajām divām sērijām un turpināsies ar vairākām pirmizrādēm un balvai nominēto filmu seansiem, informēja festivāla pārstāve Zane Dzene.

Latvijā uzņemtais trilleris par Otro pasaules karu Warhunt piedzīvo pirmizrādi ASV

Šodien pirmizrādi ASV piedzīvos Latvijā uzņemtā filma Warhunt ar Holivudas un Latvijas aktieru piedalīšanos. Projekts tika īstenots, pateicoties ar pūļa finansējuma platformas Crowdestor palīdzību piesaistītajiem investoru līdzekļiem 1,7 miljonu eiro. Filma būs skatāma kinoteātros, Apple TV un vairākās ASV video straumēšanas platformās

Pasakainas dēkas Bērnu rītā ar filmu D'Artanvau un trīs musketsuņi

Šosvētdien, 23. janvārī, plkst. 11 kinoteātris Kino Bize aicina bērnus un viņu vecākus uz animācijas filmu D'Artanvau un trīs musketsuņi. Kā ierasts, pēc filmas apmeklētājiem būs iespēja radoši izpausties darbnīcā, informēja kinoteātra pārstāve Paula Bērziņa.

Globusi un procesi © DIENA

Lai gan balva Zelta globuss tiek plaši kritizēta, tā nav zaudējusi nozīmi kā būtisks kino gada ražas izvērtējums, kas ļauj orientēties plašajā audiovizuālās produkcijas klāstā

Atklāta filmas Zeme, kas dzied oficiālā tīmekļa vietne

Šodien ar dziesmu Rīga dimd! Rīgas Doma kora skolas jauktā kora izpildījumā diriģenta Jurģa Cābuļa virsvadībā pie Brīvības pieminekļa tika atklāta filmas Zeme, kas dzied oficiālā tīmekļa vietne www.zemekasdzied.lv, informēja MRS Grupa pārstāve Lāsma Goba.

Vestsaidas stāsts un suņa spēks © DIENA

Svētdien, 9. janvārī, Losandželosā norisinājās 79. Holivudas ārvalstu preses asociācijas balvas Zelta globuss pasniegšanas ceremonija (bez publikas klātbūtnes un televīzijas translācijas), kurā triumfēja Jaunzēlandes režisores Džeinas Kempiones uzņemtais vesterns Suņa spēks/The Power of Dog pēc amerikāņu rakstnieka Tomasa Sevidža 1967. gadā sarakstītā romāna motīviem.

Skatuve un ekrāns viņai ir gēnos. Kinoteātris Splendid Palace sāk jauno gadu ar Šarloti Gensbūru

Rīgas kinoteātris Splendid Palace piedāvā skatītājiem franču aktrises un režisores Šarlotes Gensbūras jaunākās filmas, kas līdz šim bijušas skatāmas tikai festivālos. Tie ir trīs atšķirīgi darbi, kas apliecina mākslinieces talanta daudzveidību – režisora Benuā Žako Suzanna Andlere/Suzanna Andler (2020), pašas Šarlotes Gensbūras uzņemtā dokumentālā filma Šarlote par Džeinu/Jane by Charlotte (2021) un režisora Gaspāra Noē Lux Æterna (2019)