Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino/TV

Pasakainas dēkas Bērnu rītā ar filmu D'Artanvau un trīs musketsuņi

Šosvētdien, 23. janvārī, plkst. 11 kinoteātris Kino Bize aicina bērnus un viņu vecākus uz animācijas filmu D'Artanvau un trīs musketsuņi. Kā ierasts, pēc filmas apmeklētājiem būs iespēja radoši izpausties darbnīcā, informēja kinoteātra pārstāve Paula Bērziņa.

Globusi un procesi © DIENA

Lai gan balva Zelta globuss tiek plaši kritizēta, tā nav zaudējusi nozīmi kā būtisks kino gada ražas izvērtējums, kas ļauj orientēties plašajā audiovizuālās produkcijas klāstā

Atklāta filmas Zeme, kas dzied oficiālā tīmekļa vietne

Šodien ar dziesmu Rīga dimd! Rīgas Doma kora skolas jauktā kora izpildījumā diriģenta Jurģa Cābuļa virsvadībā pie Brīvības pieminekļa tika atklāta filmas Zeme, kas dzied oficiālā tīmekļa vietne www.zemekasdzied.lv, informēja MRS Grupa pārstāve Lāsma Goba.

Vestsaidas stāsts un suņa spēks © DIENA

Svētdien, 9. janvārī, Losandželosā norisinājās 79. Holivudas ārvalstu preses asociācijas balvas Zelta globuss pasniegšanas ceremonija (bez publikas klātbūtnes un televīzijas translācijas), kurā triumfēja Jaunzēlandes režisores Džeinas Kempiones uzņemtais vesterns Suņa spēks/The Power of Dog pēc amerikāņu rakstnieka Tomasa Sevidža 1967. gadā sarakstītā romāna motīviem.

Skatuve un ekrāns viņai ir gēnos. Kinoteātris Splendid Palace sāk jauno gadu ar Šarloti Gensbūru

Rīgas kinoteātris Splendid Palace piedāvā skatītājiem franču aktrises un režisores Šarlotes Gensbūras jaunākās filmas, kas līdz šim bijušas skatāmas tikai festivālos. Tie ir trīs atšķirīgi darbi, kas apliecina mākslinieces talanta daudzveidību – režisora Benuā Žako Suzanna Andlere/Suzanna Andler (2020), pašas Šarlotes Gensbūras uzņemtā dokumentālā filma Šarlote par Džeinu/Jane by Charlotte (2021) un režisora Gaspāra Noē Lux Æterna (2019)

2021. gads kino. Kontinentu dreifs © DIENA

Taktika "pagaidīt, kamēr pāries" vairs diez ko nedarbojas, to mums pandēmija būs iemācījusi, tagad veiksmīgāks ir tas, kurš izlemj rīkoties ātri un drosmīgi

Latvijas eksperimentālā kino pirmsākumi KSunī

Turpinot šogad aizsākto Latvijas eksperimentālā kino vēstures izpēti, biedrība Baltic Analog Lab aicina uz filmu seansu 29. decembrī plkst. 19 kinoteātrī KSuns, kurā būs iespējams iepazīties ar vairākiem nozīmīgiem latviešu avangarda kino darbiem un to autoriem, informēja biedrības pārstāve Lāsma Bērtule.

Kā nodzīvot līdz 100 gadiem © DIENA

Negaidīti Ārčijam kaimiņos kāds ievācas uz dzīvi. Tā ir Nellija! – 27., 28. un 29. decembrī plkst. 19.25 LTV1 un Replay.lv būs skatāma īsmetrāžas daudzsēriju filma Ārčijs un Nellija jeb Kā uzlabot dzīves kvalitāti un nodzīvot līdz 100 gadiem par diviem vientuļiem senioriem, kuri mudina viens otru atrast jaunus izaicinājumus rimtajā ikdienā. Tās autore ir Madara Dišlere, kura kino pasaulē kā režisore ir debitējusi ar savu pilnmetrāžas spēlfilmu Paradīze 89 par četru meiteņu piedzīvojumiem uz 1989. gada vēsturisko notikumu fona.