Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kino/TV

Kino Bize tiešsaistē piedāvā noskatīties Ivara Zviedra filmas

Oktobrī Kino Bize Mājas kino skatāmi Ivara Zviedra kino darbi. Izlasē iekļautas trīs pilnmetrāžas filmas (Valkātājs, Zāģeri, Bēgums), īsformāta darbi par Latvijas pierobežu (Štābs Ipiķi, Ērik, atnāc!, Mazpilsēta), kā arī stāsti par Rīgu un tās iedzīvotājiem (Rezidenti, Rīga, Es). Līdzās filmām pieejama saruna ar Ivaru Zviedri par "dokumentālista lāstu" – par attiecību veidošana ar varoņiem, atbildību par tiem pēc filmas nonākšanas uz ekrāniem un nemitīgo vēlmi dokumentēt notiekošo.

Kā tapa Indras Burkovskas spilgtā loma filmā Bedre

Viens no noslēpumainākajiem un pārsteidzošākajiem tēliem režisores Daces Pūces spēlfilmā Bedre ir Jūrnieks, ko atveido aktrise Indra Burkovska. Tiesa, skatītājs tikai pēc krietna brīža sāk nojaust, ka mežmalā dzīvojošais vientuļnieks, kurš darina krāšņu, mīlestības cauraustu vitrāžu, īstenībā ir sieviete.

Latvija Oskara balvai par labāko ārzemju filmu izvirza filmu Bedre

Latvija jau četrpadsmito reizi izvirza filmu, kas pretendēs uz nomināciju ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars, sacenšoties kategorijā Labākā ārzemju filma / Best International Feature Film. Nacionālā Kino centra (NKC) izveidotā ekspertu komisija apspriedē un balsojumā vienojusies izvirzīt režisores Daces Pūces spēlfilmu Bedre, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Režisora un operatora Ivara Zviedra pandēmijas filmas pirmizrāde plānota martā

Režisora un operatora Ivara Zviedra topošā dokumentālā filma Bahs pret Covid / Bach vs Covid šobrīd projekta stadijā iekļauta Jihlavas dokumentālo filmu festivāla tirgus programmā New Vision. Gatava filma pie skatītājiem nonāks 2022. gada 14. martā – divus gadus pēc tam, kad Latvijā sākās Covid-19 krīze, informēja KKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Laiks ir vienmēr. Sākas astotais Rīgas Starptautiskais kino festivāls

Šodien, 14. oktobrī, ar filmas Es piedzimu Rosellīni Latvijas pirmizrādi tiek atklāts jau astotais Rīgas Starptautiskā kino festivāla gads. Vairāk nekā 100 filmas 10 tematiskajās sadaļās, tostarp, konkursos – šoreiz kino svētki norisināsies ne vien Riga IFF "mājās", kinoteātrī Splendid Palace un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, bet arī Madonā, Valmiermuižā un tiešsaistē visas Latvijas teritorijā. Biļetes uz visiem Riga IFF seansiem atrodamas festivāla mājaslapā.

Kā tapa vesterna Wild East. Kur vedīs ceļš tērpi

Uz kinoekrāniem nonākušajā kolorītajā piedzīvojumu filmā Wild East. Kur vedīs ceļš netrūkst detektīva un komēdijas elementu, spraigas darbības un arī krāšņu tērpu, kurus radījusi kostīmu māksliniece Līga Krāsone, kurai filmēšanas gaitā nācies pārvarēt ne vienu vien radošu izaicinājumu.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls informē par savu darbību ārkārtējās situācijas apstākļos

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas norisināsies no 14. līdz 24. oktobrim, skaidro, kā valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas viestās izmaiņas, ar kurām ir jārēķinās kino notikuma klātienes viesiem, ietekmēs festivāla notikumus, kā arī informē par atklātas vēstules izsūtīšanu valsts amatpersonām ar lūgumu kultūras nozarei piemērot divu nedēļu adaptācijas periodu.

Šonedēļ kinoteātros tiks rādīts pirmais latviešu vesterns Wild East. Kur vedīs ceļš

Ar spraigas pakaļdzīšanās un dramatiskas apšaudes epizodēm Latvijas kinoteātru repertuāru šonedēļ papildinās režisora Matīsa Kažas (Kino un mēs, Klejotāji) pilnmetrāžas spēlfilma – pirmais latviešu vesterns Wild East. Kur vedīs ceļš. Pirmizrādi filma piedzīvos 6. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace, savukārt skatītāju tikšanās ar radošo grupu gaidāmas visas nedēļas garumā.