Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kino/TV

2021. gads kino. Kontinentu dreifs © DIENA

Taktika "pagaidīt, kamēr pāries" vairs diez ko nedarbojas, to mums pandēmija būs iemācījusi, tagad veiksmīgāks ir tas, kurš izlemj rīkoties ātri un drosmīgi

Latvijas eksperimentālā kino pirmsākumi KSunī

Turpinot šogad aizsākto Latvijas eksperimentālā kino vēstures izpēti, biedrība Baltic Analog Lab aicina uz filmu seansu 29. decembrī plkst. 19 kinoteātrī KSuns, kurā būs iespējams iepazīties ar vairākiem nozīmīgiem latviešu avangarda kino darbiem un to autoriem, informēja biedrības pārstāve Lāsma Bērtule.

Kā nodzīvot līdz 100 gadiem © DIENA

Negaidīti Ārčijam kaimiņos kāds ievācas uz dzīvi. Tā ir Nellija! – 27., 28. un 29. decembrī plkst. 19.25 LTV1 un Replay.lv būs skatāma īsmetrāžas daudzsēriju filma Ārčijs un Nellija jeb Kā uzlabot dzīves kvalitāti un nodzīvot līdz 100 gadiem par diviem vientuļiem senioriem, kuri mudina viens otru atrast jaunus izaicinājumus rimtajā ikdienā. Tās autore ir Madara Dišlere, kura kino pasaulē kā režisore ir debitējusi ar savu pilnmetrāžas spēlfilmu Paradīze 89 par četru meiteņu piedzīvojumiem uz 1989. gada vēsturisko notikumu fona.

Nacionālā Kino centra jubilejas "trešā sērija" portālā filmas.lv

Portālā filmas.lv ievietota trešā, visjaunākā kolekcija no ekspertu veidotas jubilejas izlases, kas izceļ aizvadīto gadu būtiskākās Latvijas filmas, svinot 30 gadus, kopš dibināta Latvijas filmu nozares vadošā institūcija – Nacionālais Kino centrs, informēja tā pārstāve Kristīne Matīsa.

Kinoteātris Kino Bize piedāvā pašmāju animācijai veltītu pasākumu

Kinoteātris Kino Bize šonedēļ, 14. decembrī plkst. 20 piedāvā pašmāju animācijai veltītu pasākumu. Īsfilmu programmā apkopoti gan zināmu autoru, gan šobrīd studējošo animācijas filmu veidotāju darbi, kas tapuši laika posmā no 2012. līdz 2021. gadam. Pēc seansa sekos diskusija Vai animāciju var iemācīties? ar Latvijas animācijas nozares pārstāvjiem, informēja kinoteātra pārstāve Paula Bērziņa.

Nacionālajam Kino centram 30 – jubilejas izlase portālā filmas.lv

Decembrī aprit 30 gadi, kopš dibināta Latvijas filmu nozares vadošā institūcija – Nacionālais Kino centrs (NKC) –, un portāls filmas.lv piedāvā ekspertu veidotu jubilejas izlasi no aizvadīto 30 gadu būtiskākajām Latvijas filmām, informēja Nacionālā Kino centra filmu nozares informācijas speciāliste Kristīne Matīsa.

FOTO: Režisore Signe Birkova sāk filmēt komēdiju Lotus

Režisore Signe Birkova ir uzsākusi savas pirmās pilnmetrāžas spēlfilmas Lotus uzņemšanu. Tas ir aizraujošs stāsts par jaunu, radošu būtni, kura 1919. gada Latvijā alkst izaicinājumu un iekšējas brīvības. Galveno lomu atveido Eiropas kino zvaigzne Severija Janušauskaite, informēja Studijas Lokomotīve pārstāve Liene Ančupāne.

FOTO: Pirmizrādei tuvojas īsmetrāžas daudzsēriju filma Ārčijs un Nellija

Noslēgusies uzņemšana režisores Madaras Dišleres īsmetrāžas daudzsēriju filmai Ārčijs un Nellija jeb Kā uzlabot dzīves kvalitāti un nodzīvot līdz 100 gadiem, kuras pirmo sēriju pirmizrāde sagaidāma jau šī gada 27. decembrī Latvijas Televīzijā. Tas būs sirsnīgs stāsts par diviem vientuļiem senioriem, kas iedvesmo viens otru atrast rimtajā ikdienā jaunus izaicinājumus un turpināt gūt prieku no dzīves, informēja producente Alise Ģelze.

Vēlmes, sapņi, fantāzijas © DIENA

"Mani vienmēr ir interesējušas līdz galam neizrunātas lietas," sarunā ar laikrakstu Dienu stāsta režisors Andrejs Ēķis, kura jaunākā spēlfilma, romantiski pikantā komēdija ar intriģējošo nosaukumu Tabu, pagājušajā nedēļā piedzīvoja savu pirmizrādi un tagad ir skatāma Latvijas kinoteātros.

Portālā filmas.lv ir pieejami komponista Mārtiņa Brauna darbi

Pieminot mūžībā aizgājušo komponistu Mārtiņu Braunu (1951–2021), Nacionālā Kino centra (NKC) portālā filmas.lv izveidota jauna kolekcija – 16 filmu ar Mārtiņa Brauna mūziku, neliela daļa no viņa apjomīgās filmogrāfijas. Sadarbībā ar Latvijas Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvu un Jura Podnieka studiju portālā ievietotas arī vairākas filmas, kas iepriekš nebija šajā vietnē pieejamas skatītājiem, informē NKC