Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kino/TV

Filma Gads pirms kara apceļo kino festivālus un gaida pirmizrādi Latvijā

Režisora Dāvja Sīmaņa jaunākā spēlfilma Gads pirms kara šobrīd izrādīta jau vairāk nekā 10 festivālos, šonedēļ filmas komanda dodas uz Tallinu – vienīgo A klases festivālu Ziemeļeiropā. Savukārt režisors uzsver, ka cer drīzumā beidzot sastapties ar skatītājiem Latvijā, informē Studijas Lokomotīve pārstāve Liene Ančupāne.

Kinoteātros atgriežas kino © DIENA

Pēc triju nedēļu mājsēdes, sākot ar 15. novembri, durvis skatītājiem atkal vērs kinoteātri, piedāvājot noskatīties Latvijas jaunākās filmas uz lielā ekrāna "zaļajā" drošības līmenī – informē Nacionālā kino centra eksperte Kristīne Matīsa.

Tiešsaistē skatāmas režisores Ilonas Brūveres filmas

Apkopojot filmu studijas Kinolats divdesmit, un Kants komunikācijas septiņos gados producētās filmas, tiešsaistē skatītājiem pieejama autores-režisores Ilonas Brūveres filmu programma, kurā iekļauta arī filmu izlase ar darbiem, kas veidoti deviņdesmitajos gados Rīgas kinostudijas dokumentālo filmu studijā un Vācijas Federatīvajā Republikā astoņdesmitajos gados.

Latvijas Televīzijā tapis raidījums Neatklātā Kurzeme

Jau no 13. novembra Latvijas Televīzijas skatītājiem raidījuma Neatklātā Kurzeme piecās sērijās būs iespēja sekot līdzi Keitas Rožānes un Andžeja Reitera šīs vasaras piedzīvojumiem, meklējot Kurzemes identitāti - satiekot vietējos ļaudis un dzirdot sirsnīgus stāstus, apmeklējot noslēpumainas vietas.

Ņujorkā notiks ceturtais Baltijas filmu festivāls

No 3. novembra klātienē Ņujorkas Skandināvijas namā un no 5. novembra tiešsaistes seansos visā ASV teritorijā norisināsies ceturtais Baltijas filmu festivāls Ņujorkā, programmā ietverot 12 filmas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, tai skaitā vairāku jauno filmu starptautiskās pirmizrādes, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Foto: Novembrī pirmizrādi piedzīvos Andreja Ēķa jaunais seriāls Perfektās kāzas

No 4. novembra pie skatītājiem nonāks režisora Andreja Ēķa jaunākais romantiskais komēdijseriāls sešās sērijās – Perfektās kāzas, kas skatītāju izvedīs cauri emociju un piedzīvojumu karuselim. Galvenajās lomās varēs redzēt vairākus Latvijā iemīļotus aktierus – Leldi Dreimani, Kasparu Zāli, Mārtiņu Meieru un citus. Seriāla scenāriju sarakstījusi rakstniece Zane Zusta, bet oriģinālmūzikas autors ir komponists Rihards Zaļupe.

Filma Es piedzimu Rosellīni trīs dienas būs skatāma tiešsaistē

Alesandro Rosellīni dokumentālā filma Es piedzimu Rosellīni, ar kuru šogad atklāja Rīgas Starptautisko kino festivālu, šajā nedēļas nogalē - piektdien, sestdien un svētdien - būs skatāma tiešsaistē. Savukārt tās starptautiskos panākumus papildina filmas iekļaušana prestižākā dokumentālo filmu festivāla ASV DOC NYC programmā.

Riga IFF galveno balvu saņem režisora Andrjusa Blaževiča filma Skrējēja

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas šogad norisinājās no 14. līdz 24. oktobrim, sākotnēji klātienē Rīgā, Valmierā un Madonā, kā arī tiešsaistē visā Latvijas teritorijā, desmit filmu programmas sadaļās un konkursos iekļaujot vairāk nekā 100 kino darbus, paziņojis astotā Riga IFF uzvarētājus - šogad pilnmetrāžas filmu konkursā uzvarējusi Lietuvas un Čehijas kopražojuma lente Skrējēja.

Noskaties Riga IFF apbalvošanas ceremonijas īsfilmu un uzzini šīgada laureātus

Astotais Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas šogad norisinājās 14.–24. oktobrī, ir noslēdzies: 11 dienās izrādītas vairāk nekā 100 filmas un aizvadīti 5 konkursi. Nu žūrija ir izvēlējusies festivāla galvenās balvas – bronzas gaiļa statuetes un 3 tūkstošu eiro prēmijas no Riga IFF atbalstītāja BALTA – ieguvēju.