Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kino/TV

Rīgas Starptautiskais kino festivāls piedāvās izlasi ar aktuālāko Krievijas kino

Astotais RIGA IFF, kas šogad norisināsies no 14. līdz 24. oktobrim gan klātienē vairākās Latvijas pilsētās, gan tiešsaistē visas Latvijas teritorijā, šogad ir izveidojis īpašu Krievijas filmu izlasi. Pieci darbi, kas izvietoti gan festivāla Pilnmetrāžas filmu konkursā, gan sadaļā Festival Selection, ir apvienoti zem Russian Film Festival Showcase zīmola.

Portālā filmas.lv skatāma animācijas režisora Nila Skapāna filmu izlase

Pieminot mūžībā aizgājušo animācijas režisoru Nilu Skapānu (1969-2021), Nacionālā Kino centra portālā filmas.lv sadarbībā ar Latvijas filmu studijām izveidota filmu izlase (1994-2021) – no pirmā starptautiskā triumfa līdz ieskatam jaunākajā, nupat pabeigtajā filmā. Lielākā daļa filmu ir pastāvīgi pieejamas portālā, astoņas citas pievienotas no jauna un būs skatāmas līdz 1. novembrim.

Portālā filmas.lv skatāmas režisora Anša Bērziņa filmas

Pieminot mūžībā aizgājušo animācijas režisoru un producentu Ansi Bērziņu (1940-2021), Nacionālā Kino centra portālā filmas.lv sadarbībā ar Latvijas Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvu izveidota septiņu filmu izlase (1973-2007) – neliela daļa no režisora ieguldījuma Latvijas zīmētās animācijas vēsturē un arī atgādinājums par viņa darbību TV filmu laukā – muzikāla filma Skumjš stāsts par Keriju (1978).

Sākas kinofestivāls Baltijas pērle

Šodien tiek atklāts festivāls Baltijas pērle, kas norisināsies no 22. līdz 29. septembrim kinoteātrī Splendid Palace, kur astoņās apakšprogrammās tiks izrādītas 26 filmas, informēja festivāla rīkotāji.

Foto: Kinoteātrī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvo filma Emīlija. Latvijas preses karaliene

Pirmdienas, 20. septembra, vakarā kinoteātrī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvoja filmu studijas Mistrus Media un kopproducentu Tet studio un Latvijas Televīzija vēsturiskā daudzsēriju filma Emīlija. Latvijas preses karaliene, kas stāsta par Jaunāko Ziņu un Atpūtas izdevēju Emīliju Benjamiņu, kuras personība, bagātība un traģiskais liktenis ir kļuvuši par Latvijas vēstures leģendu.

Emmy ceremonijā triumfē Netflix seriāls The Crown

Emmy godalgu ceremonijā svētdien Losandželosā prestižo labākās drāmas balvu saņēma straumēšanas platformas Netflix populārais seriāls par britu karaļnama dzīvi The Crown (Kronis), ceremonijas galveno balvu Netflix šogad saņemot pirmo reizi.

Kultūras namā Wiktorija norisināsies Liepājas Mākslas foruma kino diena

Liepājas kultūras namā Wiktorija sestdien, 25. septembrī, sadarbībā ar daudzpusīgo Rīgas Starptautisko kino festivālu notiks Liepājas Mākslas foruma kino diena. Skatītājiem tiks piedāvāti trīs spēcīgi mākslas autorkino par mūžības un vispārcilvēciskām tēmām, kas vientulības un vienaldzības laikmetā noteikti neatstās vienaldzīgos.

Noslēdzies Nacionālā Kino centra rīkotais Baltijas jūras dokumentālo filmu forums

Nedēļas nogalē noslēdzies Nacionālā Kino centra rīkotais Baltijas jūras dokumentālo filmu forums, kas notika no 1. līdz 12. septembrim. Foruma laikā skatītāju ievērību izpelnījās divas filmu programmas, savukārt dokumentālā kino profesionāļi piedalījās apmācībās, meistarklasēs un filmu projektu tirgū, kura noslēgumā četriem filmu projektiem pasniegtas vērtīgas balvas.