Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Radio bigbends prožektoru gaismā

Latvijas Radio bigbenda dažādība jaunā koncertu sērijā

Jaunā koncertu sērijā Spīķeru koncertzālē Prožektoru gaismā Latvijas Radio bigbends publikai atklāsies šī lieliskā orķestra un tā mūziķu daudzpusība un dažādās šķautnes džeza mūzikā. Citiem vārdiem – šajos koncertos Latvijas Radio bigbends būs galvenajā lomā.

Šogad bigbends klausītājiem piedāvās piedzīvot aizraujošu radošo procesu koncertos, kuros mūziķi izpaudīsies ne tikai caur sava pamatinstrumenta spēli vai aranžējumu, bet arī atklāsies negaidītā, jaunā gaismā, cenšoties parādīt to, kas šobrīd ir aktuāls džeza mūzikas žanrā pasaules kontekstā. "Šis ir četru koncertu cikls, kur liekam uzsvaru uz pašu radītiem darbiem, aranžējumiem un radošu dažādību. Cikla pirmā programma No The Beatles līdz Ed Sheeran, kas skanēs 8. martā, ietver populāru dziesmu kaverversijas (Eltons Džons, The Beatles, Maikls Džeksons, Prinss, Džastins Timberleiks, Eds Šīrans u. c.) bigbenda sastāvam. Šajā koncertā mūsu mūziķi izpaudīsies gan kā solisti, gan kā aranžētāji, piedāvājot savu skatījumu uz populāro mūziku, kas mūs ikdienā pavada ik uz soļa. Es to sauktu: mūsu jauno standartu skatījums," stāsta Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags. Vairāki bigbenda mūziķi – Rihards Goba, Viktors Ritovs, Artis Orubs, Jānis Rubiks – izpaudušies kā aranžētāji. Savukārt tromboniste Laura Rozenberga, vienīgā dāma bigbendā, debitēs citā ampluā – kā soliste, vokāliste.

"Tas man būs liels, taču ārkārtīgi patīkams izaicinājums," atzīst pati Laura Rozenberga. "Man jau ir nācies šad un tad dziedāt instrumentālajā fanka grupā Very Cool People, kurā es darbojos jau labu laiku, un dziedāšana man allaž ir bijusi blakus. Taču šī būs pirmā reize, kad dziedāšu Latvijas Radio bigbenda priekšā."

5. aprīļa koncerts Matīss Čudars un Latvijas Radio bigbends būs veltīts klausītājiem, kuri ir izslāpuši pēc novatoriskākām izpausmēm. Vakara programmā būs Latviešu džeza svīta Vol. 2. – moderns latviešu komponistu oriģinālmūzikas darbs, kurā bigbends izkāpis no komforta zonas un izaicina ne tikai klausītāju, bet arī pats sevi.

Rudenī, 25. oktobrī, bigbends savu publiku priecēs ar maigākām noskaņām koncertprogrammā Mosties ar Goran Gora. To piepildīs dziesmas ar Knuta Skujenieka vārdiem bigbenda aranžējumos. Lai gan tematika ir dažāda, dominējošā ir mīlestības tēma. Goran Gora galvenokārt izvēlējies dzeju, ko K. Skujenieks sarakstījis izsūtījuma laikā.

Koncertu sēriju vainagos Mārcis Auziņš, kopā ar Latvijas Radio bigbendu 29. novembrī atskaņojot Peta Meteni skaņdarbus, kā arī tieši Latvijas Radio bigbendam radītus Mārča Auziņa oriģināldarbus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja