Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Jaunajā Rīgas teātrī 2015./2016. gada sezonā gaidāmi deviņi jauniestudējumi

Jaunā Rīgas teātra (JRT) 2015./2016. gada sezonā 47 repertuārā esošās izrādes papildinās deviņi jauniestudējumi – pieci Lielajā zālē un četri Mazajā zālē.

Jau 16. septembrī pirmizrādi piedzīvos režisora Gata Šmita iestudējums Allas Sokolovas lugai Farjatjeva fantāzijas, kas ir traģikomēdija par mīlestību un cilvēka dzīves lielajiem jautājumiem. Kaut arī luga ir sarakstīta 1974. gadā, tā nav zaudējusi savu aktualitāti un mūsdienīgumu – tieši otrādi – stāsts par izolācijā dzīvojošu padomju cilvēku ideālismu mūsdienu Krievijas kontekstā iegūst vēl precīzāku, vēl dramatiskāku skanējumu. Iestudējuma scenogrāfs ir Rūdolfs Baltiņš, kostīmu māksliniece – Keita. Izrādē piedalās aktieri no trim Rīgas teātriem: Artūrs Skrastiņš, Baiba Broka, Lāsma Kugrēna, Iveta Pole un Lidija Pupure.

15. oktobrī Lielajā zālē notiks pirmizrāde Alvja Hermaņa iestudējumam Brodskis/Barišņikovs, kurā dzejnieka Josifa Brodska dzeju uz skatuves interpretēs Mihails Barišņikovs. Izrādes koncepcija izstrādāta Mihaila Barišņikova un Alvja Hermaņa ciešā sadarbībā. Iestudējumu Jaunais Rīgas teātris veido kopā ar Baryshnikov Productions. Iestudējums iekļauts Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmā Tête-à-Tête 2015.

14. novembrī pirmizrādi piedzīvos jauniestudējums Mielasts filozofa Ulda Tīrona režijā, kas veidots pēc Platona dialoga Simpozijs motīviem. Novembrī un decembrī pirmizrādes plānotas arī trīs Mazās zāles iestudējumiem – Gata Šmita izrādei skolēniem Grūtie vienkāršie jautājumi (darba nosaukums), Kunio Simidzu lugas Grimētava iestudējumam Ģirta Ēča režijā, kā arī Henrika Ibsena lugas Spoki iestudējumam Māras Ķimeles režijā. Nākamo jauniestudējumu veidos režisore Inese Mičule, kura iestudēs Māras Zālītes dramatisko poēmu Pilna Māras istabiņa. Pirmizrāde paredzēta 2016. gada 13. janvārī teātra Lielajā zālē. Sezonu turpinās režisors Ģirts Ēcis ar iestudējumu Dons Kihots pēc Migela de Servantesa slavenā romāna motīviem, pirmizrāde plānota 23. martā. 2016. gada pavasarī JRT debitēs režisors Mārcis Lācis ar Jāņa Joņeva darbu Rīgas urbānie mīti.

Šajā sezonā Jaunais Rīgas teātris turpinās darbu līdzšinējās telpās Lāčplēša ielā 25 un Talsu ielā 1. Pārcelšanās uz Tabakas fabriku, Miera ielā 58a, plānota 2016. gada vasarā.

Šajā sezonā JRT iestudējumi tiks izrādīti Baltkrievijā, Izraēlā, Austrālijā, ASV un citur. Jau septembra beigās, 30. septembrī un 1. oktobrī,  JRT izrāde Latviešu mīlestība piedalīsies starptautiskajā teātra forumā Teatr, kas norisinās Minskā, Baltkrievijā, savukārt 2016. gada 12.-15. februārī izrāde Garā dzīve piedalīsies Pērtas Starptautiskajā mākslu festivālā (Perth International Arts Festival) Pērtā, Austrālijā. Jauniestudējums Brodskis/Barišņikovs 2016. gada 19.-23. janvārī tiks izrādīts Suzannas Delalas centrā (Suzanne Delal Center) Telavivā, Izraēlā, kā arī 9.-19. martā Barišņikova Mākslas centrā (Baryshnikov Arts Center) Ņujorkā, Amerikas Savienotajās Valstīs. Informācija par citām plānotajām viesizrādēm tiks izziņota sezonas gaitā.

Biļešu tirdzniecība uz augusta beigu un septembra izrādēm Jaunā Rīgas teātra kasē Lāčplēša ielā 25, Rīgā, kā arī internetā www.biletes.jrt.lv tiks sākta šī gada 13. augustā plkst. 10. Ar repertuāru var iepazīties teātra mājaslapā: http://www.jrt.lv/repertuars.

Biļešu tirdzniecība uz iestudējuma Brodskis/Barišņikovs oktobra izrādēm tiks sākta 27. augustā plkst. 10, savukārt uz novembra izrādēm – 10. septembrī plkst. 10.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja