Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Svinības pilsētas leģendu atmosfērā

Rīgas svētki aicina uz trim aizraujošām diennaktīm

No Rīgas senajām ēkām un Vecrīgas ieliņām strāvo vēstures elpa, tāpēc Rīgas svētki šogad veltīti pilsētas leģendām. No 16. līdz 18. augustam gan rīdzinieki, gan pilsētas viesi aicināti izzināt Rīgas leģendas, teikas un nostāstus, iepazīt galvaspilsētas bagāto vēsturi un baudīt daudzveidīgu svētku programmu. Pasākumi risināsies gan 11. novembra krastmalā un Vērmanes dārzā, gan Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, gan kinoteātrī Splendid Palace un jaunatklātajā kultūras un izklaides centrā Hanzas perons, gan citviet pilsētā. 

Paviesoties leģendu pasaulē varēs jau šovakar Doma laukumā, kur, satiekoties mūzikā vēsturei un mūsdienām, izskanēs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 100. jubilejas sezonas ieskaņas koncerts. Plašāka koncertprogramma gaidāma 17. augustā 11. novembra krastmalā visas dienas garumā, kas noslēgsies ar vakara lielkoncertu Lielpilsētas studentu leģendas. Tajā skanēs dažādu laikmetu dziesmas un skaņdarbi, kas bijuši un aizvien ir populāri studentu vidū. Tos izspēlēs mūziķi, deju grupa, koris un solisti Ieva Akuratere, Ginta Krievkalna, Antra Stafecka, Raimonds Bartaševičs, Ralfs Eilands, Daumants Kalniņš, Viktors Lapčenoks, Zigfrīds Muktupāvels, Ģirts Rozentāls (Ozols), Mārtiņš Ruskis un Kaspars Upaciers (Ufo). Koncerta noslēgumā – svētku uguņošana.

18. augustā 11. novembra krastmalā risināsies pasākums Pilsētas teikas. Mūsu teikas, kurā iekļauts arī deju lieluzvedums, savukārt Vērmanes dārza estrādē Rīgas svētku laikā valdīs džeza noskaņas. Bastejkalnā notiks pasākums Rīga rīb, kur saimniekos Latvijas mūzikas bungu un perkusiju pavēlnieki, pilsētas centrā priecēs Ielu mūzikas diena, kultūras centrā Mazā ģilde varēs apmeklēt vairākus koncertus renesanses noskaņā, bet uz peldošās skatuves Māras dīķī ikviens gaidīts koncertprogrammā Māras ezera balss. Leģendas

Rīgas svētkos būs iespēja vērot Vācijas un Nīderlandes ielu cirka mākslinieku priekšnesumus, Prāgas klaunu trupas Squadra Sua sniegumu, kā arī tālās Taivānas cirka grupas FOCA piedāvāto izrādi Zemes dziesmas. Tāpat triju dienu svinības neiztiks bez plašas programmas ģimenēm ar bērniem, strūklaku šova Ūdens stāsts mēness gaismā, kā arī sportiskiem pasākumiem. Ostas svētku ietvaros norisināsies diennakts basketbola turnīrs Krastu mačs, bet šīgada jaunums būs Rīgas brīvostas SUP festivāls ar paraugdemonstrējumiem un Latvijas čempionāts SUP sprintā. Lucavsalā un Ķīpsalā ikviens varēs iesaistīties Pludmales spēlēs, bet lidlaukā Spilve notiks jau tradicionālie aviācijas svētki Riga Fly-in 2019.

Sīkāka programma – www.rigassvetki.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja