Jūlijs mūsu valstī daudziem ir ierasts atvaļinājumu mēnesis un līdz ar to arī tradicionāls ceļojumu laiks. Neraugoties uz to, ka Covid-19 riski joprojām pastāv un pandēmijas beigu datumu epidemiologi atturas prognozēt, daudzi Latvijas iedzīvotāji kaļ ārvalstu ceļojumu plānus.
Jau šā gada pirmajā pusgadā veiktās aptaujas, ko īstenoja gan pētījumu kompānija Kantar, gan Swedbank sadarbībā ar pētījumu centru SKDS, atklāj, ka šovasar ārvalstu ceļojumā plāno doties aptuveni 60% respondentu. Turklāt, tā kā no 1. jūlijā Eiropas Savienībā (ES) ieviests ES digitālais Covid sertifikāts, kas tā īpašniekiem ES teritorijā padara ceļošanu vienkāršāku un gandrīz visos gadījumos atbrīvo no nepieciešamības uzturēties pašizolācijā, ceļotgribētāju īpatsvars mūsu valsts iedzīvotāju vidū varētu būt vēl audzis. Jāpiebilst, ka Swedbank un SKDS īstenotajā aptaujā tika konstatēts: pašizolācijas prasību atcelšana un citu ar tūrismu saistīto ierobežojumu mazināša- na ir tie faktori, kas nepieciešami, lai Latvijas (un arī abu pārējo Baltijas valstu) iedzīvotāji atkal vēlētos doties tūrisma braucienos uz ārvalstīm. Pārējie divi nosacījumi starptautiskās ceļošanas atsākšanai ir vispārējās epidemioloģiskās situācijas uzlabošanās un vakcīnas pret Covid-19 saņemšana.
Visu rakstu lasiet žurnāla SestDiena 2.-8. jūlija numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!