Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lielajā ģildē notiks pasaulslavenā pianista Konstantīna Lifšica koncerts

19. janvārī plkst. 19 Lielajā ģildē notiks pianista, Grammy balvas nominanta un Londonas Karaliskās akadēmijas goda biedra Konstantīna Lifšica koncerts.

Programmā - Baha Muzikālais veltījums, Mocarta Fantāzija do minorā, Grīga Septiņi skaņdarbi klavierēm un Rahmaņinova 10 Prelūdijas op.2.

Konstantīns Lifšics dzimis Harkovā 1976. gadā. Jau piecu gadu vecumā viņš tika uzņemts Maskavas speciālajā Gņesinu mūzikas skolā, kur mācījās pie Tatjanas Zelikmanes. Studijas turpinājis Krievijā, Anglijā un Itālijā pie tādiem meistariem kā Alfrēds Brendels, Leons Fleišers un Čārlzs Rozēns.

Mūziķa repertuārs pārsteidz ar tā daudzveidību un bagātību. Pianista repertuāra centrālā figūra ir Bahs. Jau 1996. gadā ar stāvovācijām pieteicis sevi lielajai skatuvei, interpretējot J. S. Baha Goldberga variācijas. Par šo uzstāšanos The New York Times rakstīja: "Spēcīgākā interpretācija kopš Glena Gūlda."

Lifšics spēlējis ar labākajiem pasaules orķestriem - Berlīnes Filharmoniķiem, Londonas, Bernes, Olsteras, Šanhajas, Tokijas, Čikāgas simfoniskajiem orķestriem un daudziem citiem. Pianists piedalās lielākajos festivālos un spēlē solokoncertus uz pasaulē atzītām skatuvēm. Viņa skatuves partneru vidū bijuši M.Rostropovičs, B.Davidoviča, G.Krēmers, V.Asafjevs, N.Gūtmane, D.Sikovetskis, M.Maiskis, M.Vengerovs, P.Kopačinska, S.Gabetta un citi. 

Konstantīns Lifšics aktīvi darbojas arī diriģēšanas jomā. Ir Musica Viva, Maskavas virtuozu, Itālijas, Austrijas, Ungārijas, Lietuvas orķestru un ansambļu maestro. Kopš 2004. gada Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas biedrs un kopš 2008. gada Lucernas Lietišķo mākslu un zinātņu universitātes profesors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja