Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Notiks 18.–20. gadsimta Latvijas mūzikas kultūrai veltīta zinātniskā konference

22. un 23. aprīlī notiks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) organizēta tiešsaistes zinātniskā konference 18.–20. gadsimta mūzikas kultūra un sociālvēsturiskie konteksti Latvijā: jaunākie pētījumi, informēja JVLMA pārstāvji.

Konferencē piedalīsies Valsts pētījumu programmas projekta CARD (Kultūras kapitāls kā resurss Latvijas ilgtspējīgai attīstībai) divu apakšprojektu Mūzika Latvijā 17.–19. gadsimtā: radošie procesi  kultūras kontekstos un Mūzikas kultūra Latvijā 20. gadsimta 20.–30. gados un otrajā pusē: mazpētītie procesi, jautājumi, problēmas pētnieki, kuri intensīvā divu dienu programmā iepazīstinās plašāku publiku ar veiktajiem pētījumiem, kas izgaismo Latvijas mūzikas kultūras daudzveidību sociālvēsturiskā skatījumā.

Konferences pirmajā dienā varēs uzzināt par Herdera saistību ar ielu mūziku, tiks atvērts brāļu draudžu repertuārs, tiks pētīts Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājums, izzinot pilsētas (vācu) teātra vēsturi, atklāts Rīgas dziesmuspēļu un vodeviļu teātris pētnieka acīm un izzināta Hansa Šmita radošā personība Rīgas vācu preses publikācijās. Aptverot reģionālo perspektīvu 19. gadsimtā, varēs uzzināt arī par mūzikas dzīvi Daugavpilī jeb Dvinskā un IV Vispārējiem Latviešu dziesmu un mūzikas svētkiem Jelgavā. Savukārt konferences otrā diena vedinās ielūkoties 20. gadsimta mazāk zināmās mūzikas vēstures lappusēs – mūzikas biedrību darbībā 20.–30. gados, dokumentāri fiksētajām operdziedātāju gaitām Eiropā, šlāgeriem un deju mūziku nošu izdevumos, 60. gados tapušo operu Pūt, vējiņi un fanka kustību gadsimta nogalē un tās ietekmi uz džeza attīstību Latvijā. Konference noslēgsies ar pētnieku un mūziķu  tiešsaistes diskusiju Latvijas mūzikas vēstures mantojums šodienas kultūratmiņā.

Klausītāji konferences tiešraidei attālināti varēs sekot līdzi interneta platformā Zoom vai JVLMA Youtube kanālā.  Reģistrējoties Zoom, klausītājiem būs iespēja  iesaistīties diskusijās ar referentiem, uzdot jautājumus vai sniegt papildinošus komentārus. Pilna konferences programma pieejama šeit.

Reģistrēties konferencei iespējams šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja