Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ko darīt, ja svētkos pārāk daudz baudīts alus?

Pēcsvētku rīta apņemšanās nākamreiz alu baudīt ar mēru ir apsveicama, tomēr aizgaiņāt galvas sāpes un citus nepatīkamos simptomus tā nespēj.

Daudzi tādā brīdī mēdz ķert pēc aspirīna vai mēģina ārstēties "ar to pašu, ko saslimuši". Taču pastāv arī cilvēka organismam saudzīgākas un dabīgākas alternatīvas. Latvijas veģetārieša rokasgrāmatas autore Dita Lase saka, ka pret paģirām var līdzēt no zaļumiem pagatavoti kokteiļi, jo to sastāvā esošie zaļie pigmenti ir labi organisma attīrītāji. "Protams, jāņem kārtīgs daudzums. Ar vienu pētersīļa lapiņu nepietiks," atzīst Lase. Pārbaudīts līdzeklis esot arī Latvijā ražotais egļu un priežu skuju veselības dzēriens Ho-Fi: "Galva kļūst skaidrāka, elpa svaiga un vēders sāk kustēties."

Savs ieteikums ir arī ajūrvēdas ārstei Ilonai Ābelei. Viņas vīriešu kārtas pacienti esot atklājuši, ka dažas tējkarotes aptiekās nopērkamā ajūrvēdas ievārījuma Čavanpraša pēcsvētku rītos liek justies krietni labāk. Tējnīcas Illuseum īpašnieks Eduards Cunskis stāsta, ka pirmdienu rītos pēc vētrainām nedēļas nogalēm pircēji mēdz meklēt glābiņu puera tējas tasē. Šī ķīniešu tēja mazina paģiru simptomus, palīdz koncentrēties un izvada no organisma piesārņojumu. Tiesa, reizē ar to organismu pamet arī vērtīgās vielas, tāpēc puera jālieto kopā ar vitamīniem. Vērtīgas tējas, kas palīdz pārvarēt paģiras, aug arī tepat Latvijā. Fitorepeits Artūrs Tereško pret paģirām iesaka dzert dzelteno kaķpēdiņu, piparmētru, bārbeles lapiņu, bērzu lapu, mārsila, asinszāles vai raudenes tēju. "Bet vispār latviešiem ir tāds labs teiciens: dzer ar mēru, ēd ar jēgu," piemetina dakteris. 

Vairāk alus attaisīšanas trikus meklē 20.jūnijā žurnālā Sestdiena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Stress pēc pamošanās

Stresa piepildītākais laiks diennaktī ir pirmās stundas pēc pamošanās. Jāgatavo brokastis, jāpošas darbam, jāmodina bērni un vēlāk vēl jānervozē satiksmes sastrēgumos. Bieži piedzīvotās negatīv...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata