Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Labrīt!

Vasara mūsdienās vismaz pilsētās, bet ne tikai tajās, nozīmē vispirms gandrīz nepārtrauktu un stipri nepatīkamu jandāliņu. Kur tie gadi, kad lielākais troksnis laukos bija izkapts švīkstoņa rasainā zālē un zirga pakavu dunoņa, bet pilsētās rets auto un, jā, ripzāģi gan zāģēja malku dūšīgi, bet vasarā tomēr retāk. Laukos pēc tam nāca kāpurķēžu traktoru laiks, bet tie jau gluži bez vajadzības apkārt nebraukāja, lai arī degviela bija tik lēta un tika izsniegta tik plānveidīgi, ka mēneša beigās dažreiz traktoristiem nācās to liet grāvjos.

Pilsē­tās bija ātrā palīdzība un ugunsdzēsēji, bet tie ar sirēnām brauca retāk nekā tagad. Jā, dažreiz šur tur dzina pāļus. Toties motocikli ne tuvu nebija tik skaļi, bet štrunts ar motocikliem, ja reiz Ceļu policija tos nespēj Rīgā ielikt noteikumu robežās. Štrunts arī par ielu lauzējiem, tie, objektīvi raugoties, katru nedēļu bruģi tavā tuvumā nelauž. Štrunts arī par zāles pļaujmašīnām, vienlaga, benzīna vai elektriskajām – vasaras rīts Rīgā, vienalga, darbdiena vai brīvdiena, nozīmē vispirms to, ka kaut kur tuvumā kāds, vismaz viens, trimerēs, jo tā ir daudz riebīgāka skaņa nekā pļaujmašīnas. Un, kad būs notrimerējis, tad ķersies pie lapu pūtēja, štrunts, ka vēl vasara, jo lapu pūtēja skaņa ir vēl riebīgāka. Atliek tikai gaidīt, kad parādīsies kustība par tiesībām trokšņot naktīs, laikmeta garam tas atbilstu daudz vairāk nekā lapu pūtēji vasarai.

Šīs SestDienas, 31. jūlija – 6. augusta, numurā lasiet:

KĀPĒC MAN TAS JĀZINA. Prāta ieroči pret maigo varu. Diskusija par to, kā un vai iespējams cīnīties ar Krievijas propagandu Latvijā, ir aktuāla jau gadiem. No vienas puses, jūtams satraukums, vai atbildīgie Latvijā dara pietiekami, lai pie mums neļautu izvērsties kaimiņvalsts maigajai varai. Šādos apstākļos jo īpaši svarīga loma ir arī Latvijā izveidotiem krieviski raidošajiem un rakstošajiem medijiem.

SestDienas SALONS. Ēdiens vieno cilvēkus. Atgriezies pēc 10 mācību gadiem pasaules labākajos restorānos, pavārs Uvis Janičenko stāsta, kā izdzīvot restorānu kosmosā, kā garšo fugu un kas ir 30 kārtu vakariņas.  

FOKUSĀ. Vakcīnu sacīkstes finiša taisnē.  Vakcīnu pret Covid-19 cenšas izstrādāt ap 150 zinātnieku komandu un uz to jau pieteikušās 165 valstis. Kurš radīs drošāko aizsardzību pret koronavīrusu un vai tā apsteigs ''otro vilni''?

TĒMA. Bērnu liktenis – varas rokās. No 1. septembra iecerēts aizliegt bērnu adopciju uz ārvalstīm. Amatpersonas un nevalstiskās organizācijas kritizē Labklājības ministriju par bezdarbību un kritēriju trūkumu šajā jomā.

CEĻOJUMS. Mini brīvdienas pandēmijas laikā. Espreso gan garšos tāpat, taču viss cits, braucot uz Itāliju kaut dažu dienu ceļojumā koronavīrusa laikā, būs citādi. Un šoreiz brauciens uz Bari Dienviditālijā ne tikai dod enerģiju, bet arī ļauj novērtēt pašmāju tukšās pludmales un mežu svaigo gaisu.

Kā arī ŠONEDĒĻ, ZVAIGŽŅOTĀ NEDĒĻA, SPORTS AUGUSTĀ, KULTŪRIZKLAIDES DEVA, KINO, ZIRNIS ĒD, SestDienas  VAKARIŅAS, IZPĒTĪTS, MĪKLA, HOROSKOPI, ANEKDOTES un SMALKĀS APRINDAS.

Top komentāri

Vecsčekists
V
Grāmatvedim taisnība, degvielu lēja grāvjos ne jau plānveida ekonomikas dēļ, bet tāpēc, lai slēptu pierakstījumus. Bet es labprāt ticu, ka tās izlietās degvielas tagad vienam otram ir žēl... .
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Secināju ka visnotaļ cienījamais Zirnis nekā nejēdz no traktoristu izdarībām kolhozu laikā. Degvielu izlēja grāvī lai drīkstētu blēdīties par padarīto. Ierakstīja papīros ka nokultivējis lauku trīsreiz, bet patiesībā tikai vienu un drusku. Degviela taču arī attiecīgi jānoraksta. Bet Zirnis nezin kā blēdījās tie kas sagrāva lielo padomiju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata