Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Labrīt!

Panākumu reibonis draud Krievijai atņemt vienu no tās ieročiem – Rietumu politiķu gatavību ērtības labad vai kādu citu iemeslu dēļ pieņemt Krievijas piedāvāto skatījumu uz tās izraisītajām impēriskajām konvulsijām.

Tas tik labi nostrādāja 2008. gadā ar iebrukumu Gruzijā, pateicoties ES Komisijas vadītājas Heidi Taljavīni ziņojuma secinājumam, ka “karu sākusi Gruzija”, vārdu sakot, apgalvojot, ka “abi vainīgi”, un, lai arī pēc Krimas aneksijas daudz mazākā mērā, tas pats princips turpināja darboties konfliktā Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabalā, kur “Krievijas klātbūtnes nav”. Sarunām ar ASV un NATO iesniegtie ultimatīvie līgumprojekti kopā ar Krievijas ārlietu ministra vietnieka Rjabkova ieteikumu NATO “savākt savas parpalas no Eiropas” var iedarboties tikai uz īstiem kristiešiem, kas, sisti pa vienu vaigu, griež otru, bet mūsdienu Eiropā īstu kristiešu palicis gaužām maz. Šodien Ukraina priecājas, ka Putins ir iejelbasījies Kazahstānā un ka Ukrainas zeme nav pietiekami sasalusi lieliem tanku triecieniem, taču apzinās, ka šī atelpa ir tikai uz īsu laiku. Kas būs tālāk, zina pateikt tikai tie, kuri apgalvo, ka kara nebūs.   


Šīs SestDienas, 14. janvāra  – 20. janvāra numurā lasiet:


SestDienas SALONS. Otrās Jaltas nebūs. Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš par līgumprojektu dīvaino publicēšanu, dekoratīvu simbolu nozīmi diplomātijā un par to, kāpēc labāk izvēlēties labu, nevis jaunu ārstu.    

PASAULĒ. Kazahstānas mānīgais miers. Nozīmīgākajā no bijušās PSRS Centrālāzijas valstīm vispirms miermīlīgu protestu, bet pēc tam jau asiņainu nemieru aizsegā varu zaudēja valsts ilggadējā līdera Nursultana Nazarbajeva klans un savas ģeopolitiskās pozīcijas ievērojami nostiprinājusi Krievija. Kā un kādēļ tas kļuva iespējams?

SPORTS. Virāžu augstākajā punktā. Vienota komanda bez galvenā trenera, Aparjodu dzimta un treniņu iespējas – kamaniņu sports Latvijā no bērniem līdz augstu sasniegumu sportam. Tieši kamaniņu braucēji uzlūkojami kā galvenie pretendenti uz medaļām olimpiskajās spēlēs Pekinā.

TUVPLĀNĀ. Arī jokiem ir savarīgas pauzes. Latviešiem ar humora izjūtu viss 
ir kārtībā, vienkārši attiecībā uz jokiem mēs esam godīgi, ir pārliecināts stāvizrāžu komiķis Rūdolfs Kugrēns (30). Viņš arī stāsta, kā top profesionālie joki skatuvei un kāpēc ir svarīgs brīvais mikrofons.

LAIKA MAŠĪNA. Zem viena kroņa. Pirms 315 gadiem Skotijas parlaments pēc ilgiem strīdiem ratificēja līgumu par apvienošanos ar Angliju. Jau pēc pāris mēnešiem, kad ratifikācija bez problēmām notika Anglijas parlamentā, izveidojās Lielbritānijas Apvienotā Karaliste.


Kā arī ŠONEDĒĻ, ZVAIGŽŅOTĀ NEDĒĻA, KULTŪRIZKLAIDES DEVA, SestDienas VAKARIŅAS, KINO, ZIRNIS ĒD, IZPĒTĪTS, MĪKLA, HOROSKOPI, SMALKĀS APRINDAS un ANEKDOTES.

Li.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata