Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Aicina balsot par labāko Latvijas Nacionālās operas jauniestudējumu pagājušajā sezonā

Pirmdien, 5. septembrī, portālā Delfi sācies publikas balsojums par labāko pagājušās sezonas Latvijas Nacionālās operas (LNO) jauniestudējumu - skatītāji tiek aicināti balsot par baletiem Sapnis vasaras naktī, Kamēliju dāma, operām Jevgeņijs Oņegins, Seviļas bārddzinis un Vilkaču mantiniece. Balsojums noslēgsies 20.

septembrī, portālam Diena.lv pavēstīja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.22. septembrī plkst. 19 notiks LNO galvenā patrona AS Latvijas Gāze Gada balvas operas un baleta mākslā pasniegšanas ceremonija un koncerts ar laureātu un citu mākslinieku piedalīšanos.Balvas šogad tiks piešķirtas desmit nominācijās - labākajam operas solistam un solistei, labākajam baleta solistam un solistei, labākajam orķestra mūziķim, balva par ieguldīto mūža darbu LNO mākslinieciskajā jomā un tehniski administratīvajā jomā, balva labākajam orķestra māksliniekam, balva par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem iepriekšējā sezonā un balva Leģendārs mūžs mākslā. Sezonas labākais jauniestudējumu tiks noskaidrots publikas balsojumā, kurš norit portālā Delfi, bet ceļš uz balsojumu būs atrodams gan LNO mājas lapā www.opera.lv, gan Latvijas Gāzes mājas lapā www.lg.lv. Baleta Sapnis vasaras naktī (ar F. Mendelszona - Bartoldi mūziku) horeogrāfs ir Jurijs Vamošs, diriģents Mārtiņš Ozoliņš scenogrāfe Dinka Jeričeviča, kostīmu māksliniece Sonja Obradoviča. Pētera Čaikovska operas Jevgeņijs Oņegins diriģents ir Mihails Tatarņikovs, režisors Andrejs Žagars, scenogrāfe Katrīna Neiburga, kostīmu mākslinieki Mārīte Mastiņa un Rolands Pēterkops Džakomo Pučīni operas Seviļas Bārddzinis diriģents ir Modests Pitrens, režisors Aiks Karapetjans, scenogrāfe Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka.Balets Kamēliju Dāma ar Ferenca Lista mūziku - horeogrāfs Tīts Herms, diriģents Atvars Lakstīgala, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Eldors Renters.Bruno Skultes opera Vilkaču mantiniece - diriģents Andrejs Jansons, režisore Ināra Slucka, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ieva Jurjāne.AS Latvijas Gāze sadarbība ar LNO tika sākta 2005. gadā. Sniegtais finansējums jau piecus gadus veicinājis LNO mākslinieciskā līmeņa izaugsmi - Opera sevi veiksmīgi pierādījusi starptautiskajā mūzikas arēnā, daudzi jaunie mākslinieki turpinājuši izglītoties un pilnveidot savas prasmes. Latvijas Gāzes atbalsta redzamākā virsotne ir Latvijas Gāzes balva Operai, kurā ik gadu apbalvo ne tikai operas un baleta māksliniekus, bet arī „aizskatuves” cilvēkus - tos, kuru darbs Operas ikdienā ir tikpat nozīmīgs.

„Balva Operai ir viens no spilgtākajiem mecenātisma paraugiem Latvijas kultūras dzīvē. Tā ir kļuvusi par neatņemamu LNO tradīciju. Esmu ļoti pateicīgs Latvijas Gāzei par labo gribu to turpināt un attīstīt, kļūstot par mērvienību un atskaites punktu mūsu mākslinieku izcilākajiem sniegumiem un ieguldījumam Latvijas operas un baleta mākslas attīstībā,” norāda LNO direktors Andrejs Žagars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja