Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lielajā Ģildē notiks LNSO stīgu kvarteta 3+1 koncerts

18. aprīlī plkst. 19 Lielās Ģildes Minsteres zālē klausītājiem būs iespēja baudīt kamermūzikas burvību, kluasoties Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) stīgu kvarteta 3+1 koncertu, informēja orķestra pārstāve Sondra Lāce. 

LNSO stīgu kvarteta trīs dāmas– Beāte Račko (vijole), Aija Frišenfelde (vijole), Diana Ozoliņa (čells) un šarmantais kungs -  altists Arigo Štrāls šoreiz klausītājiem piedāvās iespēju tuvāk iepazīt itāļu un angļu komponistu kamermūziku, kas radusies vairāku gadsimtu laikā. Ar ģitāras, stīgu un kastanješu kopskaņu mūziķi radīs īpašu spāņu mūzikas atmosfēru atskaņojot 18. gs. otrās puses itāļu čellista un Madrides galma komponista Luidži Bokerini slaveno Fandango no ģitāras D-dur kvinteta. 

Īsti mūzikas gardēži novērtēs koncerta programmā iekļauto itāļu komponista Džakomo Pučīni miniatūru stīgu kvartetam Crisantemi. Brīnišķīga zieda īsais, bet skaistais mūžs instrumentācijas virtuoza rokās pārtapis nelielā, emocionāli piesātinātā skaņu gleznā, kur vairāk kā jebkur citur iespējams izbaudīt klasiskā stīgu kvarteta skanējumu. Savukārt Latvijas pirmatskaņojumu piedzīvos itāļu čellista Džovanni Sollimas 2007. gadā radītais Sonnets et Rondeaux, kas ir vienīgais stīgu kvartets komponista daiļradē.

Pagājušajā gadā 3+1 izveidojās veiksmīga sadarbība ar jauno pianistu Edgaru Tomševicu, kurš arī šoreiz priecēs klausītājus ar savu klātbūtni. Kopīgi tiks atskaņots samērā maz pazīstamā angļu komponista Frenka Bridža trīsdaļīgais klavieru kvintets d-moll. Lai gan Bridžs pats bija altists, viņš spoži pratis izmantot klavieru iespējas – kvinteta skaņu partitūra ir krāšņa un orķestrāla.

Koncerta īpašais viesis būs virtuozais Kaspars Zemītis (ģitāra), kā arī LNSO sitaminstrumentu pārvaldītājs Uģis Krūskops. Koncerts būs īsts baudījums kamermūzikas cienītājiem, kā arī patīkams pārsteigums tiem, kam šāda mūzika ir sveša. 

Biļetes pieejamas Lielās Ģildes un Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja