Ar lielu sparu un entuziasmu Latvijas futbola virslīgas vadību pirms četrarpus gadiem pārņēma Maksims Krivuņecs, kurš ar svaigām idejām, ekonomista domāšanu un fanātismu padarījis to par vienu no populārākajiem nacionālajiem čempionātiem valstī. Tagad SestDienai viņš stāsta par izaicinājumiem, stereotipiem, lēmumu pieņemšanu, starptautisko novērtējumu un Baltijas mēroga plāniem.
Tiekamies pasaules hokeja čempionāta un Latvijas basketbola līgas finālu laikā, tāpēc ievadā nevaru mazliet nepaprovocēt – vai futbols ir sporta karalis Latvijā?
Tas ir klasisks jautājums. (Iesmejas.) Ja tu jautā man, tad man tas ir numur viens, taču es ļoti labi saprotu arī cilvēkus, kuri priekšroku dod tam pašam hokejam vai basketbolam. Tur ir kvalitatīvas nacionālās izlases, spēcīgas tradīcijas. Es gan uzskatu, ka šādu jautājumu Latvijā uzdot nav pareizi. Mūsu sporta sabiedrība jau tā ir tik maza, lai to vēl dalītu un savā starpā šķeltu. Mums ir jāsadarbojas savā starpā, lai līdzjutējiem radītu iespēju sekot līdzi visiem viņus interesējošajiem sporta veidiem.
Visu sarunu lasiet žurnāla SestDiena 3.-9. jūnija numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!