Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Latvijā viesosies UNESCO eksperte kultūras jautājumos Sesila Duvelle

No 5. līdz 7. jūlijam Latvijā viesosies UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma nodaļas vadītāja Sesila Duvelli, informēja UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas konsultante Liene Krīvena.

Savas vizītes laikā viņa pievērsīsies jautājumiem par kultūras nozīmi ekonomikas attīstībā gan tiekoties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, gan kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi, kā arī Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisiju un Pārresoru koordinācijas centru.

5. jūlijā no plkst. 15 līdz 18 Eiropas Savienības mājā Rīgā, Aspazijas bulvārī 28 Sesila Duvelli piedalīsies diskusijā par nemateriālā kultūras mantojuma pienesumu nacionālajai attīstībai. Sesila Duvelli piedalīsies arī festivālā Baltica 2012 un teiks uzrunu tā atklāšanā.

Sesila Duvelli ir kultūras antropoloģe, savos pētījumos pievēršas urbanizācijas un globalizācijas ietekmei attīstības jautājumu risināšanā, kā arī pārtikas patēriņa un ražošanas izmaiņu ietekmei uz sabiedrības dzīvesveidu un tradīcijām. Sesila Duvelli kopš 1999. gada ir UNESCO ģenerāldirektora kultūras padomniece. Viņa ir piedalījusies vairāku nozīmīgu UNESCO normatīvo dokumentu sagatavošanā, tai skaitā 2003. gada Konvencijas par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un 2005. gada Konvencijas par kultūras izpausmju daudzveidības veicināšanu un aizsardzību izstrādē. Kopš 2008. gada viņa ir UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma nodaļas vadītāja un Konvencijas par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu Sekretariāta direktore.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja