Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Devītajā maijā – Slava Ukrainai!

Opera aicina uz labdarības koncertu Ukrainas atbalstam.

Kad miljoniem cilvēku cieš no varmāku nežēlības, mūsu uzdevums ir neklusēt. Operas solistu, kora dziedātāju un orķestra mūziķu balsis visskaļāk un visspēcīgāk izskan mūzikā, tāpēc pirmdien, 9. maijā, plkst. 19.00 Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) aicina uz atbalsta koncertu ukraiņu tautai Slava Ukrainai!. Koncerts tapis sadarbībā ar Latvijas Nacionālās operas fondu. Visi koncerta veidotāji un dalībnieki tajā piedalīsies bez atlīdzības, savukārt visi ieņēmumi par biļetēm ar fonda Ziedot.lv starpniecību tiks novirzīti Ukrainas atbalstam. Iegādājoties biļetes, skatītāji aicināti vēl papildināt biļetes cenu ar paša izvēlētu ziedojuma summu.

"Kaut arī kopš otrās kara dienas pirms katras izrādes spēlējam Ukrainas himnu, ir sajūta, ka jādara vairāk, it īpaši tagad, kad karš Ukrainā turpinās jau trešo mēnesi un cilvēki pie daudz kā jau pieraduši. Šis koncerts ir operas kolektīvu – orķestra, kora, operas un baleta solistu –, kā arī tehnisko darbinieku atbalsts un reizē arī finansiāls ziedojums Ukrainas cīņā par brīvību," stāsta labdarības koncerta muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Piedalīsies viss operas kolektīvs un arī daudzi no mūsu solistiem, kas ikdienā dzied uz pasaules operas skatuvēm. "Skanēs latviešu, itāļu, franču un ukraiņu mūzika, galvenās tēmas būs alkas pēc brīvības, varas destruktīvās un nežēlīgās izpausmes, gaismas cīņa ar tumsu. Uzstāsies arī ukraiņu mākslinieki, kuri šajā sezonā ir mūsu trupas sastāvā," atklāj M. Ozoliņš.

Dziedās viessolisti Inga Kalna, Liene Kinča, Sonora Vaice un Egils Siliņš, Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele, Dana Bramane, Jūlija Vasiļjeva, Jānis Apeinis, Pavlo Balakins, Raimonds Bramanis, Rihards Mačanovskis, Krišjānis Norvelis un Artjoms Safronovs, kā arī Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā. Programmu kuplinās Latvijas Nacionālā baleta solistu Elzas Leimanes un Antona Freimana uzstāšanās, savukārt Aleksandra Astreina iestudē īpašu priekšnesumu, kurā dejos ukraiņu balerīnas Angelina Bosenko, Elina Bidna un Ivanna Sulima, kuras tagad strādā mūsu baleta trupā. Koncerta režisore ir Elita Bukovska, videomāksliniece – Zane Zelmene.

Programmas pamatā ir trīs mūžīgās vērtības – brīvība, ticība un mīlestība. Tās dažādu vēsturisko notikumu kontekstā atspoguļojas latviešu komponistu Jāņa Mediņa, Arvīda Žilinska, Jāņa Kalniņa, Zigmara Liepiņa, Jāņa Norviļa, pasaules klasiķu Džuzepes Verdi, Umberto Džordāno, Fransisa Pulenka un ukraiņu tautas mūzikā.

Biļetes nopērkamas LNOB un Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja