Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tik-Tok... Pif-paf!

Pērn paveikto mūzikā gada nogalē izvērtējusi žūrija, un šonedēļ tapis zināms, kas pretendē uz balvu Zelta mikrofons, ko pasniegs 26. februārī

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons nominantu izziņošana ir svarīgāks brīdis par pašu balvu pasniegšanu. Katra piecniekā iekļuvušā vārds izskan un ir redzams pa visu ekrānu ēterā, to visādos veidos atspoguļo plašsaziņas līdzekļi, un parasti šie mākslinieki izpelnās uzmanību arī pēc balvas piešķiršanas neatkarīgi no tā, kurš ticis pie godalgas. Protams, priekšplānā ir Prāta vētra, kā jau ierasts ik reizi, kad bijušie jelgavnieki izdevuši jaunu albumu, jo pieredze viņiem ļauj zināt, kas jādara, lai nepaliktu ārpusē ne albumu, ne video, ne dziesmu konkurencē. Tāpēc popmūzikas nominācijā (tajā ir Prāta vētra, tās pēcteči Carnival Youth un pelnīti ar savu lielisko albumu šajā kategorijā nokļuvusī grupa Rīgas modes) visinteresantākais ir, kā klāsies svaigākas vēsmas ienesušajiem: apvienībai Citi zēni un latviešu valodas plūdumam nepierastās intonācijās – saskaldot vārdus zilbēs – dziedošajai Būū. Citi zēni un Būū pretendē uz balvu arī kā labākie debitanti, viņu konkurenti ir jaunā dziedātāja Emīlija Jermola un divi mūziķi ar pieredzi, kuri līdz savam albumam tikuši tikai tagad, – Lorete Medne un Rick Feds.

Hiphopa kategorijā ar atgriešanos pēc ilgāka pārtraukuma var apsveikt Bush ("Es nezinu, kas ir tik-tok, bet es zinu, kas ir tuk-tuk – baigi smieklīgi – pif-paf… Un neviens vairs nesmejas") un latviešu hiphopa vēsturē svarīgā dueta S’T’A bijušo dalībnieku Kurtu. Ja jau šajā žanrā izcilie ansis un Arturs Skutelis šo gadu izlaiduši, tad kārta diviem citiem viņu biedriem no kādreizējās apvienības PKI – Eliotam un Edavārdiem, kurš uz balvu pretendē arī kā viens no teatrālā hiphopa bandas Singapūras satīns dalībniekiem.

Atceros reiz Kalnciema kvartālā redzēto bērnu bariņu skatuves priekšā Ansambļa Manta koncertā aizrautīgi dziedam līdzi "gaļu ēda, gaļu dzēra", tāpēc pārsteidz un vislielāko vilšanos sagādā tās autora Edgara Šubrovska tagad pārstāvētās grupas JUUK muzikāli augstvērtīgā albuma Sikspārņi neiekļūšana bērnu albumu nominantu piecniekā. Izrādās, ledus nav sakustējies un joprojām turpinās laiks, kad bērni tiek uzskatīti par tādiem kā maziem un no realitātes saudzējamiem "uķi-puķi" muļķīšiem, kuriem jāklausās tikai uzspēlēti jautrās balstiņās, lai izaugtu jauna šlāgera klausītāju paaudze bez sava viedokļa un gaumes. Toties priecē divu izcilu roka albumu – N0Tinghilas un Inokentija Mārpla – iekļūšana attiecīgās nominācijas piecniekā, kas ir kā divu mūs pāragri diemžēl pametušu talantu – Matīsa Runtuļa un Ivo Stankēviča Skripa – gulbja dziesma.

Tautas un pasaules mūzikas kategorijā šogad līdzās Iļģiem, Auļiem un Saucējām iekļuvis arī pats izziņošanas dienas jubilārs Raimonds Pauls kopā ar Anci Krauzi un projekts Dabas koncertzāle, kam šogad veseli divi koncertu video spēkojas ar jau pieminēto Prāta vētras jaunā albuma skatāmversiju un vēl vienu popmūzikas smagsvaru – Instrumentu – iemūžināto koncertu Mežaparka estrādē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja